Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο πόλεμος και η ΝΕΤ

Είναι κρίμα. Είναι κρίμα, πρώτα και κύρια, για την αξιοσημείωτη δουλειά και προσφορά των εργαζομένων στο κανάλι. Για την κρατική ΝΕΤ μιλάμε και την προσπάθεια, που κάνει τελευταία, να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες ενημέρωσης των Ελλήνων, λόγω του πολέμου. Και δε λέμε, η συνεχής ροή ειδήσεων, ολόκληρο ουσιαστικά το 24ωρο, η αποστολή αρκετών ανταποκριτών στη Βαγδάτη και σε διάφορα άλλα νευραλγικά σημεία και πρωτεύουσες, κλπ., κλπ., αποτελούν αξιοσημείωτες πλευρές αυτής της προσπάθειας. Ολ' αυτά, όμως, σκιάζονται απ' το γεγονός, πως πολλές εκπομπές αντιμετωπίζουν συνήθως επιδερμικά μια σειρά σοβαρές πλευρές του πολέμου. Δεν αναζητούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, που απασχολούν τους Ελληνες εργαζόμενους και τη νεολαία και, γενικότερα, στέκονται στα πλαίσια της κυβερνητικής οπτικής, για τον πόλεμο και όλα όσα έχουν σχέση μ' αυτόν. Προφανώς, στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και το γεγονός της πολύ αραιής πρόσκλησης εκπροσώπων του ΚΚΕ, αλλά και του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος γενικότερα, στις διάφορες εκπομπές.

Χρειάζεται να θυμίσουμε, άραγε, στους ιθύνοντες της ΝΕΤ και της ΕΡΤ, ότι κρατική τηλεόραση δε σημαίνει κυβερνητική; Δε νομίζουμε. Το γνωρίζουν πολύ καλά, τόσο αυτοί, όσο και οι κυβερνώντες.

ΥΓ: Μαθαίνουμε ότι η ΝΕΤ έσπευσε να ανταποκριθεί στη χτεσινή «έκκληση» του υπουργού Τύπου και «αποσύρθηκε» από τη Βαγδάτη. Αν έτσι είναι, δυο φορές κρίμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ