Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ 1940-'49
«Υψώνουμε και τη δική μας φωνή κατά του πολέμου»

Καταγγέλλουν και καταδικάζουν τον εγκληματικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο της συμμορίας ΗΠΑ-Μ. Βρετανίας κατά του λαού του Ιράκ οι Ανάπηροι και τα Θύματα Πολέμου Αμάχου Πληθυσμού περιόδου 1940-1949 με ψήφισμα της Πανελλήνιας Ενωσής τους.

Εμείς, υπογραμμίζεται στο ψήφισμα που κοινοποιούν σε κυβερνητικούς αρμοδίους, πολιτικές και πολιτειακές αρχές, στον ΟΗΕ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ.α., «οι Ανάπηροι, που η αναπηρία μας οφείλεται σε πολεμικό γεγονός και συγκεκριμένα στις οδυνηρές συνέπειες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (βομβαρδισμοί, εκτελέσεις των κατακτητών, εγκαταλειμμένο πολεμικό υλικό του εχθρού, π.χ. νάρκες, χειροβομβίδες, βλήματα κλπ.), υψώνουμε μια επιπλέον φωνή διαμαρτυρίας εναντίον όλων αυτών που επέλεξαν τον πόλεμο.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε σε όλη την ανθρωπότητα τους ηγέτες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που ξεκίνησαν έναν άνισο, άδικο, βάρβαρο και ανηλεή πόλεμο κατά του αθώου ιρακινού λαού με τη χρησιμοποίηση των φονικότερων όπλων που έχει επινοήσει διεστραμμένος ανθρώπινος νους, αψηφώντας και θυσιάζοντας στο βωμό των συμφερόντων τους το αίμα χιλιάδων αθώων ανθρώπων, καταστρέφοντας και ισοπεδώνοντας πολιτισμούς χιλιάδων ετών και αναγκάζοντας τον ιρακινό λαό να ζήσει μέσα σε συνθήκες απόγνωσης και εξαθλίωσης».

Στο ψήφισμα διατρανώνεται: «Εμείς οι ανάπηροι συμπαρατασσόμαστε με το φιλειρηνικό κίνημα όλου του κόσμου. Ενώνουμε και τη δική μας φωνή με τη φωνή όλων των καταπιεσμένων που υφίστανται τις συνέπειες των επεμβάσεων... βροντοφωνάζοντας για άλλη μια φορά κατά των συνεπειών του πολέμου, ΟΧΙ άλλους ανάπηρους, ΟΧΙ άλλα θύματα, ΟΧΙ άλλο πόνο, ΟΧΙ άλλη συμφορά».

Τέλος, ζητείται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς και την ελληνική κυβέρνηση να πάρουν πρωτοβουλίες για άμεσο τερματισμό του πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ