Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Απαιτούν αναλυτικά στοιχεία για τις συναλλαγές του ΙΚΑ

Αναλυτικά στοιχεία που αφορούν χρηματιστηριακές και εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές του ΙΚΑ, ζητάνε με επιστολή τους προς τον διοικητή του ΙΚΑ τα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος, Δ. Μαυροδόγλου και ο Θ. Κακκαβάς, εκ μέρους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Οι συνεχείς αποκαλύψεις σχετικά με τη διαχείριση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και ειδικότερα του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, η σύνδεση της διαχείρισης των αποθεματικών με χρηματιστηριακές πράξεις κάθε κατηγορίας και η αναζήτηση ευθυνών από τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια των Ταμείων μας υποχρεώνει να επαναφέρουμε - με τον εντονότερο τρόπο - το αίτημα που επανειλημμένα διατυπώσαμε στις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΙΚΑ για τη χορήγηση αναλυτικών στοιχείων ως προς τις σχετικές συναλλαγές του ΙΚΑ, κυρίως της περιόδου 1999-2000, όσο και των περιόδων 1974-1998 και 2001 μέχρι σήμερα, που αφορούν χρηματιστηριακές και εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές κάθε κατηγορίας. Εκτιμούμε ότι κανένας Διοικητής του ΙΚΑ δε θα επιθυμούσε να δηλώσει ότι το ΔΣ του ΙΚΑ "δεν έχει ιδέα" για παρόμοιες συναλλαγές.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε επίμονα να μας χορηγηθούν, το ταχύτερο δυνατόν, πίνακας του συνόλου των χρηματιστηριακών και εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών (μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία, έντοκα, παράγωγα κ.ά.), από το ξεκίνημα αυτών των συναλλαγών μέχρι σήμερα. Στον Πίνακα αυτών των συναλλαγών πρέπει οπωσδήποτε να φαίνονται αναλυτικά:

  • H ημερομηνία της συναλλαγής, το είδος της αγοραπωλησίας, καθώς και ο φορέας (χρηματιστηριακή εταιρεία) και η Τράπεζα που μεσολάβησαν.
  • Ο φορέας (ΔΣ του ΙΚΑ, Πρόεδρος ή άλλος), που αποφάσισε τη συναλλαγή και την ημερομηνία απόφασης της συναλλαγής.
  • Το είδος των χρεογράφων (μετοχές, ομόλογα, έντοκα, παράγωγα κ.ά.) η ποσότητά τους και η τιμή της συναλλαγής.
  • Το συνολικό ποσό της κάθε συναλλαγής.
  • Σημερινή ή την πιο πρόσφατη απογραφή των χρεογράφων που διαθέτει το ΙΚΑ.
  • Τυχόν αποτελέσματα (κέρδη - ζημίες) που έχουν εξαχθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΙΚΑ σχετικά με την εμπλοκή του στον χρηματιστηριακό τζόγο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ