Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Κύπρος - Βρετανία - ΕΕ

Καλά, τη «δημοκρατία» τους στην ΕΕ την ξέρουμε. Τη βλέπουμε να χάσκει τη χρεοκοπία της τη στιγμή που 700.000 άνθρωποι στην Πολωνία έχουν ανακηρυχτεί σε «θηράματα» σε ένα απίθανο αντικομμουνιστικό κυνήγι μαγισσών. Την είδαμε στην Τσεχία, εκεί που έφτασαν να βγάζουν στην παρανομία (!) την Κομμουνιστική Νεολαία. Την είδαμε στην Εσθονία και τις υπόλοιπες χώρες της Βαλτικής, εκεί που υψώνονται μνημεία υπέρ των ναζί και των συνεργατών τους! Τη βλέπουμε σε σχέση με την Τουρκία, τη χώρα που συνομιλεί με την Κομισιόν για την ένταξή της στην «αγία οικογένεια» της ΕΕ, την ώρα που στα λευκά κελιά και στις απαγορεύσεις του εορτασμού της Πρωτομαγιάς, το περίφημο «κοινοτικό κεκτημένο», όσον αφορά τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες, αποδεικνύεται κουρελόχαρτο.

*

Ε, λοιπόν, ακόμα κι αυτό το κουρελόχαρτο, χτες, οι Βρετανοί «εταίροι» μας το ξεφτίλισαν εντελώς:

«Το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν ισχύει στο έδαφος των βρετανικών βάσεων, γι' αυτό ο ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης δεν τυγχάνει ασυλίας» (!), δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής των βρετανικών βάσεων, μετά τη σύλληψη (!) του ευρωβουλευτή από Βρετανούς ασφαλίτες. Σαφής η εξήγηση και μάλιστα διατυπωμένη με το «αυτοκρατορικό ύφος» της εποχής του Ντισραέλι: η χώρα του «κεντροαριστερού» Μπλερ και οι στρατιωτικές της βάσεις στην Κύπρο λειτουργούν ως κράτος εν κράτει στο νησί!

*

Είναι, επομένως, ευκαιρία να υπενθυμίσουμε: Σ' ένα «κράτος» με δικές του φυλακές, στις οποίες σύρονται ακόμα και ευρωβουλευτές (!), στο «κράτος» των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο, που ο διοικητής τους φτάνει στο σημείο να δηλώνει ότι έχει γραμμένα κανονικά όλα τα πρωτόκολλα και τις αποφάσεις για τις πολιτικές ελευθερίες των ευρωβουλευτών, ήταν πολύ λογικό που το (αμερικανοβρετανικό και στηριζόμενο από την ΕΕ) σχέδιο Ανάν, αναγνώριζε για τις βάσεις της Βρετανίας (σ.σ.: «εγγυήτρια δύναμη», κατά τα άλλα, της Κύπρου...) ακόμα και δικά τους «χωρικά ύδατα», με δική τους υφαλοκρηπίδα και βρετανική κυριαρχία!

Αυτό και θέλησαν να καταγράψουν οι Βρετανοί με τη σύλληψη του ευρωβουλευτή, σε μια περίοδο που η Κύπρος έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει χρήση του δικαιώματός της για αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της. Οτι «έχουν και οι Αγγλοι λόγο»! Που σημαίνει μια ευθεία υπενθύμιση της αλήθειας που κρύβουν οι «παπαγάλοι» των Βρυξελλών: Το πολύπαθο νησί δεν έχει απέναντί του μόνο τη διαρκή απειλή της «διχοτόμησης» από τον «Αττίλα», αλλά και την απειλή της «τριχοτόμησης» από τους «συμμάχους» μας...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκάδες κατασκοπευτικές πτήσεις στη Γάζα από τις βρετανικές βάσεις (2024-01-23 00:00:00.0)
Προκλήσεις και μπλόφες (2006-01-24 00:00:00.0)
Σεβαστείτε τον κυπριακό λαό! (2004-04-22 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό (2004-04-20 00:00:00.0)
Ευρωπαϊκός θεσμός οι χαφιέδες και οι προβοκάτορες! (2002-11-08 00:00:00.0)
Δυσκολεύει την επίλυση του Κυπριακού η απόφαση του Ελσίνκι (2000-04-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ