Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Εντονη ανησυχία για τα Λιπάσματα Καβάλας

Τη γνωστοποίηση και του επιχειρησιακού σχεδίου απαιτούν οι βουλευτές του Κόμματος

Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, και Μακεδονίας - Θράκης, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Α. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα.

Οπως αναφέρουν στην Ερώτηση, μετά το κλείσιμο του εργοστασίου Θεσσαλονίκης η διοίκηση της «Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων» με την τακτική της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή και συνεχή λειτουργία του εργοστασίου Καβάλας. Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της συρρίκνωσης της ελληνικής λιπασματοβιομηχανίας, των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (ΑΕΒΑΛ - ΣΥΝΕΛ - Δραπετσώνα).

Η απελευθέρωση των αγορών, η ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας οδηγούν στο κλείσιμο και του τελευταίου εργοστασίου λιπασματοβιομηχανίας προς όφελος των μεγαλεμπόρων, εισαγωγέων. Εντονη για τους λόγους αυτούς είναι η ανησυχία των 750 περίπου εργαζομένων και εκατοντάδων μικροεπαγγελματιών της Καβάλας.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία αρνήθηκε να δώσει στο σωματείο εργαζομένων το επιχειρησιακό σχέδιο (έχει εκπονηθεί μετά την είσοδο της AGRICOL στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ που είναι ο μεγαλομέτοχός της) για να ενημερωθούν τι ακριβώς σχεδιάζει. Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές ρωτούν «θα παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση για να σταματήσει τις εξελίξεις που οδηγούν στο κλείσιμο του εργοστασίου και να αναλάβει με κρατική ευθύνη τη λειτουργία του, την παραγωγή, διακίνηση και διάθεση φτηνών και καλής ποιότητας λιπασμάτων για τους αγρότες».

Επίσης, με αίτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να καταθέσουν το επιχειρηματικό ή επιχειρησιακό σχέδιο της ΒΦΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ