Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2007
Στο Σύνταγμα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Πρόγραμμα πολύμορφων εκδηλώσεων για τον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη

Μια από τις αφίσες που εξέδωσε η ΠΣΟ για την κορυφαία γιορτή της παγκόσμιας εργατικής τάξης
Μια από τις αφίσες που εξέδωσε η ΠΣΟ για την κορυφαία γιορτή της παγκόσμιας εργατικής τάξης
Στην πλατεία Συντάγματος θα χτυπήσει την Τρίτη, 1η του Μάη, η καρδιά της εργατικής τάξης της Αθήνας, στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά. Θα ακολουθήσει πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Ηδη, με εξορμήσεις, περιοδείες, συνελεύσεις και άλλες δραστηριότητες, το μήνυμα του πρωτομαγιάτικου απεργιακού αγώνα φτάνει στους τόπους δουλιάς, σε όλη τη χώρα, ενώ τις επόμενες μέρες θα ενταθεί το πλατύ άνοιγμα των ταξικών συνδικάτων.

Στόχος, η φετινή Πρωτομαγιά να αποτελέσει ένα μαζικό απεργιακό βήμα κλιμάκωσης των αγώνων των εργαζομένων, με τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για το μεροκάματο, το Ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις. Αυτό το πραγματικό περιεχόμενο της 1ης του Μάη θα αναδειχτεί και στις πολύμορφες εκδηλώσεις που τις επόμενες μέρες θα διοργανώσουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ με κεντρικές τις παρακάτω:

  • Εκδήλωση για την Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στις 26 Απρίλη, από τις 6.30 μ.μ. με θέμα: «Εργατικά Ατυχήματα - Επαγγελματικές Ασθένειες και η δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».
  • 2ος Εργατικός Αγώνας Δρόμου, στις 28 Απρίλη, από το χώρο εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη μέχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
  • Τουρνουά ποδοσφαίρου ομάδων σωματείων και Κοινοτήτων Απεξάρτησης στις 4 και 5 Μάη, στο γήπεδο 5X5 του Δήμου Ιλίου (επί της οδού Λεωφόρου Χασιάς 130).

Για την καλύτερη προετοιμασία του ταξικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και της απεργιακής συγκέντρωσης, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη την Τρίτη 17 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν συνδικάτα, συνδικαλιστές, φορείς και σύλλογοι της νεολαίας, των αγροτών και των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.

Εκδήλωση της ΚΝΕ

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά διοργανώνει την Κυριακή 22 Απρίλη η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στον Περισσό, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 6 το απόγευμα, και θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης. Θα περιλαμβάνει, ακόμα, απαγγελία του χρονικού του Μάη του '36, προβολή βίντεο, απαγγελίες ποιημάτων, έκθεση αρχειακού υλικού και αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ