Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ «KAPA RESEARCH»
Στην τσέπη η επιδότηση, στο δρόμο οι εργαζόμενες

Το θράσος με το οποίο οπλίζει τους εργοδότες η εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά - και μάλιστα με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο - στην περίπτωση της γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων KAPA RESEARCH (ΚΑΠΑ ΡΙΣΕΡΤΣ) και συγκεκριμένα στο παράρτημά της στο Λαύριο.

Οι 40 εργαζόμενες (έκαναν τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις) πήγαν στις αρχές της περασμένης βδομάδας να πιάσουν δουλιά για να αντικρίσουν συνεργεία που ξήλωναν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Οταν ζήτησαν να μάθουν τι συμβαίνει, πήραν την αποστομωτική απάντηση, ότι η εταιρεία φεύγει και αν θέλουν δουλιά... να πάνε στην Αθήνα!!! Πρόκειται για προκλητική απάντηση και μόνο για το γεγονός ότι μόνο τα εισιτήρια Λαύριο - Αθήνα κοστίζουν όσο και το μεροκάματο των 15 ευρώ την ημέρα ή ...3,33 ευρώ την ώρα για 4ωρη απασχόληση που έπαιρνε η πλειοψηφία των εργαζομένων!

Μόνο μετά από παρέμβαση της Γραμματείας Λαυρεωτικής του ΠΑΜΕ, η εταιρεία αναγκάστηκε να αποζημιώσει τις εργαζόμενες και να τους δώσει και αναδρομική πληρωμή των μισθών με βάση την κλαδική σύμβαση καθώς πλήρωνε με βάση την ΕΓΣΣΕ. Οι εργαζόμενες γνώρισαν από πρώτο χέρι τις συνέπειες από την πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού, και της στήριξής τους από τους τοπικούς άρχοντες και τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ. Η εταιρεία επιδοτήθηκε αδρά για να εγκατασταθεί στο Τεχνολογικό Πάρκο λόγω της υψηλής ανεργίας στην περιοχή του Λαυρίου. Την ίδια στιγμή, διάφοροι υποψήφιοι του δικομματισμού με σκοπό την υφαρπαγή ψήφων φρόντισαν να της βρουν εργαζόμενες για 15 ευρώ μεροκάματο.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τις απολυμένες αλλά και όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία. Να διεκδικήσουν μόνιμη σταθερή εργασία και συλλογική σύμβαση εργασίας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, με πρώτο σταθμό τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στο άγαλμα Μεταλλωρύχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ