Σάββατο 14 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΥΗ» ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Κανείς εργαζόμενος να μην πληρώσει το μάρμαρο

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας

Το δικαίωμά τους στο μεροκάματο και την ασφάλιση διεκδικούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, μακριά και ενάντια στα παιχνίδια των μεγαλοξενοδόχων και όσων στηρίζουν τα συμφέροντά τους (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση στο νησί)
Το δικαίωμά τους στο μεροκάματο και την ασφάλιση διεκδικούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, μακριά και ενάντια στα παιχνίδια των μεγαλοξενοδόχων και όσων στηρίζουν τα συμφέροντά τους (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση στο νησί)
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργανώνουν τη Δευτέρα οι 130 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Κόρκυρα Μπιτς», ιδιοκτησίας του «Ομίλου Λούης» στην Κέρκυρα, απαιτώντας τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, μπροστά στον κίνδυνο να είναι αυτοί που θα πληρώσουν τελικά τα σπασμένα της πολιτικής που τροφοδοτεί την εργοδοτική ασυδοσία και εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους της Κέρκυρας εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και απαιτεί να πληρωθούν και να ασφαλιστούν για όλη την τουριστική περίοδο του 2007. Το Σωματείο καταδικάζει τη συμπαιγνία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του μεγαλοεφοπλιστή και μεγαλοξενοδόχου Λούη, που κλείνουν για φέτος το ξενοδοχειακό συγκρότημα «ΚΟΡΚΥΡΑ» στην Κέρκυρα, με πρόσχημα ότι η εργοδοσία δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μετά το θάνατο 2 πελατών το περασμένο καλοκαίρι από ελλιπή συντήρηση στους καυστήρες.

«Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο δεν έχουν καμιά ευθύνη για όσα συμβαίνουν στους χώρους δουλιάς και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ίδια τους τη ζωή. Ευθύνη έχει η εργοδοσία που δεν παίρνει μέτρα για την εξασφάλιση υγιεινής και ασφάλειας στους εργαζόμενους και κατ' επέκταση των πελατών. Ευθύνη έχει η πολιτεία που δεν ελέγχει ουσιαστικά τους εργοδότες κι έρχεται εκ των υστέρων να παίξει σε βάρος των εργαζομένων τα παιγνίδια του διεθνούς και εγχώριου ανταγωνισμού των επιχειρηματιών» σημειώνει ο Σύνδεσμος.

Και ξεκαθαρίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, τα ταξικά συνδικάτα θα αγωνιστούν για ουσιαστικά μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στους τόπους δουλιάς, κατοχύρωση εργοδοτικής εισφοράς για ασφαλιστική κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου, κρατικό Σώμα Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας ενταγμένο στο δημόσιο σύστημα υγείας, κατάργηση των ιδιωτικών Εξωτερικών Υπηρεσιών Προστασίας και Πρόληψης (ΕΞΥΠΠ) και της ανάθεσης καθηκόντων τεχνικών ασφαλείας στους εργοδότες, αυστηρές ποινές στους εργοδότες για κάθε παραβίαση της νομοθεσίας, μέτρα για την αντιμετώπιση της εντατικοποίησης της δουλιάς, ελάχιστη σύνθεση προσωπικού των ξενοδοχείων και καθορισμό καθηκόντων, εργατικό έλεγχο, ουσιαστική παρέμβαση των συνδικάτων στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας».

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη - Πετραλιά το ξενοδοχείο έχει σφραγιστεί, ενώ τη Δευτέρα προγραμματίζονται επαφές με διάφορους φορείς του νησιού και κυβερνητικά στελέχη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίωξη σε βάρος δύο συνδικαλιστών(2013-04-16 00:00:00.0)
Συνδικαλιστική δίωξη και με χρήση κάμερας(2007-11-24 00:00:00.0)
Απαιτούν να μην πληρώσουν τα σπασμένα(2007-04-13 00:00:00.0)
Αναλώσιμο υλικό ο εργάτης(2005-09-03 00:00:00.0)
Ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας(2002-07-27 00:00:00.0)
Να αποδοθούν ευθύνες(2000-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ