Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνδικαλιστική δίωξη και με χρήση κάμερας

Προχτές το πρωί εκδικάστηκε η προσφυγή της διοίκησης του ξενοδοχείου «Ιντερκοντινένταλ» στην Επιτροπή του άρθρου 15 (ν. 1264/82) για την άρση της συνδικαλιστικής ασυλίας του Στέργιου Λιάτσου, εργαζόμενου και προέδρου της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του ξενοδοχείου. Η προσφυγή έγινε, γιατί η διοίκηση του ξενοδοχείου ανακάλυψε ...μετά από 10 χρόνια δουλιάς, ότι ο συνδικαλιστής και μάγειρας Στέργιος Λιάτσος «παραβιάζει» τους κανόνες υγιεινής, έχοντας μακριά μαλλιά και μούσι!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία επιχειρεί με γελοίες προφάσεις να απαλλαγεί από την παρουσία αγωνιστών συνδικαλιστών στους χώρους δουλιάς. Είναι, άλλωστε, η δεύτερη φορά, που η διεύθυνση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου προσφεύγει στην ίδια επιτροπή για την άρση της συνδικαλιστής ασυλίας προηγούμενου προέδρου της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας.

Η υπόθεση έχει, όμως, και άλλη μια διάσταση, όπως κατήγγειλαν συνδικαλιστές του επιχειρησιακού και του κλαδικού σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που βρέθηκαν στην προχτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής. Η εργοδοσία προσκόμισε φωτογραφία του εργαζόμενου την ώρα της δουλιάς, τραβηγμένη από κάμερα μέσα στο ξενοδοχείο. Γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός της τοποθέτησης καμερών στους τόπους δουλιάς. Η παρακολούθηση και ο χαφιεδισμός των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ