Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Φιλολαϊκή πολιτική ζητά ο Δ. Χριστόφιας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Εντονη κριτική για νεοφιλελεύθερες επιλογές κατά των εργαζομένων που ακολουθεί η κυβέρνηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, άσκησε χτες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και υποψήφιος για την προεδρία, Δημήτρης Χριστόφιας.

Σημείωσε δε ότι στόχος πρέπει να είναι «η διαμόρφωση ενός σύγχρονου κράτους, όπου οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία θα βρίσκονται σε αρμονία», απαιτώντας από την κυβέρνηση να επιδοτήσει «τις ασθενέστερες τάξεις», δεδομένου ότι έχει τη δυνατότητα, αφού η Κύπρος παρουσιάζει πλεόνασμα 1,5%.

Εν τω μεταξύ, σε νέα δημοσκόπηση για τα αποτελέσματα των εκλογών του Φλεβάρη, ο Δ. Χριστόφιας διατηρεί σταθερή τη δύναμή του και προηγείται στις εκτιμήσεις του δεύτερου γύρου. Σε έρευνα που διενήργησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ», στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των εκλογών ο Τ. Παπαδόπουλος εμφανίζεται στο 32,5%, ο Δ. Χριστόφιας, στο 30,4% και ο Ι. Κασουλίδης στο 28,8%. Λευκά - Ακυρα υπολογίζονται στο 1,9% και αναποφάσιστοι δηλώνουν το 6,2%.

Τα σενάρια του δεύτερου γύρου δίνουν πρώτο το Δ. Χριστόφια έναντι του Τ. Παπαδόπουλου, στην περίπτωση αναμέτρησής τους, με 42,4% έναντι 40,8% αντίστοιχα. Το 21% των ερωτηθέντων εμφανίζονται αναποφάσιστοι και 18% δηλώνουν άκυρο - λευκό.

Αντίθετα, ο σημερινός Πρόεδρος σε περίπτωση αναμέτρησης με τον Ι. Κασουλίδη, στο δεύτερο γύρο, προηγείται έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Τέλος, στο σενάριο Χριστόφιας - Κασουλίδης, στις 24 Φλεβάρη, πρώτος είναι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ με 42,5% αντί του 39,7 % του Ι. Κασουλίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ