Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενεργειακά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΤΡΑΒΑΕΙ, ΟΜΩΣ, η καημένη η κυβέρνηση από αυτήν την «αυτοτελή» διοίκηση της ΔΕΗ, που βγήκε και πρότεινε υπέρογκες αυξήσεις χωρίς να τους ρωτήσει... Την ίδια ώρα που αυτοί τόσο πολύ νοιάζονται για το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού και δε θέλουν να τον επιβαρύνουν...

Τι να κάνουν, όμως; Δεν μπορούν να κάνουν κάτι, αφού η Ενέργεια βρίσκεται πλέον στην «ελεύθερη αγορά» και η ΔΕΗ μπορεί να λέει και να προτείνει οτιδήποτε θέλει.

Αυτή είναι πάνω - κάτω η θεωρία τους και κάπου εκεί στηρίζονται κάτι απίστευτα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Ανάπτυξης «κρατάει αποστάσεις» από τις προτάσεις της ΔΕΗ.

Ενδιαφέρον το ...μονόπρακτο που παίζουν για τον Eλληνα καταναλωτή, όμως και κακόγουστο είναι και κανείς δεν τους πιστεύει. Αν θεωρούν ότι τα επικοινωνιακά αυτά κολπάκια του είδους «μαστίγιο και καρότο» πιάνουν, είναι πολύ γελασμένοι.

ΤΕΛΙΚΑ, ΒΑΘΥΤΕΡΑ κίνητρα είχε ο Κώστας Καραμανλής, που προωθεί την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Οπως μας είπε χτες, στοχεύει στην ...«ενίσχυση της ποιότητας της δημοκρατίας», που κατά τη γνώμη του είναι σύμφυτη με την ύπαρξη «ισχυρών κυβερνήσεων».

Μάλλον τον είχαμε παρεξηγήσει, δηλαδή, εμείς που πιστεύουμε ότι τους εκλογικούς νόμους τους φτιάχνουν για να διασφαλίζεται πως, είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ, θα επιβάλουν την πολιτική της πλουτοκρατίας και των Βρυξελλών με πλαστές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

Αυτό που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε είναι πώς γίνεται να ενδιαφέρεται για την «ποιότητα της δημοκρατίας» μια κυβέρνηση που φακελώνει τους πολίτες της, που παρακολουθεί διαδηλώσεις με κάμερες, που απαγορεύει διά νόμου (και ενίοτε διά επιστρατεύσεως) το δικαίωμα στην απεργία και τόσα άλλα...

Μάλλον με την απορία θα μείνουμε...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ