Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η επιστήμη σε όλο της το μεγαλείο...

Τι νομίζετε ότι λέει το καλό και προπαντός επιστημονικό εγχειρίδιο του Γραφείου της Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Μεσσηνίας για τις έντονες βροχοπτώσεις και ειδικά για τους κατοίκους του χωριού Σιάμου (κατόπιν πολλών και... κοπιαστικών συνεδριάσεων του αρμόδιου οργάνου):

«...σας γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων: Πρέπει να ειδοποιούνται οι κάτοικοι που κινδυνεύουν από το ρέμα "Γύφτος" και να απομακρύνονται».

Με λίγα λόγια, όλη η τεχνική επιστήμη μαζεμένη και συμπυκνωμένη σε μια και μόνο πρόταση. Σύμφωνα δε με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στο επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο, η πλειοψηφούσα παράταξη (ΝΔ) θα καταθέσει πρόταση για την προσφορά ...μιας πιρόγας σε κάθε οικογένεια του χωριού Σιάμου.

Σοβαρά τώρα. Το χωριό Σιάμου, μετά και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού κινδυνεύει, πλέον, όχι μόνο από το χείμαρρο «Γύφτος», αλλά και με κατολίσθηση, καθώς το βουνό που «κρέμεται» από πάνω του είναι εντελώς γυμνό από βλάστηση. Ωστόσο, στις προτεραιότητες της Νομαρχιακής Αρχής δε βρίσκονται έργα όπως η αντιπυρική προστασία και η αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού που αφορούν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων. Αυτό λύνεται - κατά τη Νομαρχιακή Αρχή - με τον εύκολο και ανέξοδο τρόπο της ...φυγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ