Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Τον καταθέτουν το Δεκέμβρη στη Βουλή

Μέσα στο Δεκέμβρη και πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις ακόμα χειρότερες αλλαγές στον ήδη ισχύοντα καλπονοθευτικό νόμο, αφού το πρώτο κόμμα θα πριμοδοτείται με 50 έδρες αντί για 40 που ισχύει σήμερα.

Αυτό ανακοίνωσε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Φ. Κουβέλη και δικαιολογώντας το νέο καλπονοθευτικό βήμα ισχυρίστηκε ότι διασφαλίζεται «και η απαιτούμενη αναλογικότητα στην εκπροσώπηση των πολιτικών δυνάμεων αλλά και η αναγκαία για το μέλλον κυβερνητική σταθερότητα». Είπε δε για να δικαιολογήσει τη συνέχιση της κλοπής της ψήφου των μικρότερων κομμάτων ότι «θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για την πορεία του τόπου εάν προέκυπτε στο μέλλον μια κατάσταση αστάθειας ή, ακόμα χειρότερα, μια κατάσταση ακυβερνησίας».

Αναφορά έκανε και στο λεγόμενο γερμανικό σύστημα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ο προβληματισμός για το συγκεκριμένο σύστημα ξεκίνησε πρώτα από τη ΝΔ, αλλά είπε ότι η καθιέρωσή του «απαιτεί ουσιαστικό και εξαντλητικό διάλογο για το περιεχόμενό του αλλά και μακρά προετοιμασία για την τελική εφαρμογή του στην πράξη». Συνέδεσε δε το «γερμανικό σύστημα» με την αλλαγή της διοικητικής δομής της χώρας και γι' αυτό κάλεσε για μια ακόμα φορά το ΠΑΣΟΚ να επανέλθει στις διαδικασίες της αναθεώρησης του Συντάγματος που θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες προκειμένου να συζητηθούν εκεί αυτά τα ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ