Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
Να φύγει ΤΩΡΑ το πεδίο βολής

Την απαίτηση κατοίκων του Κουφόβουνου (περιοχή Ψηλού Στάλου) να φύγει το πεδίο βολής από την περιοχή τους και σε καμία περίπτωση να μην επεκταθεί εξέφρασε η Επιτροπή Αγώνα της περιοχής στη βουλευτή του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, που χτες περιόδευσε στην περιοχή του Εβρου, συνοδευόμενη από κλιμάκιο στελεχών της ΝΕ Εβρου του Κόμματος.

Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν μετά από τη νομική διαδικασία που ξεκίνησε, προκειμένου να απαλλοτριωθούν καλλιεργήσιμα χωράφια (21.721 στρέμματα) στον ελληνικό στρατό για να επεκτείνει το πεδίο βολής. Το πεδίο βολής αναβαθμίζεται εδώ και χρόνια. Από πεδίο 2 ταγμάτων έχει μετατραπεί σε πεδίο του 4ου Σώματος Στρατού κι επίκειται η εξέλιξή του σε «συμμαχικό». Στα σχέδια του υπουργείου Εθνικής Αμυνας είναι να μετατραπούν σε πεδίο βολής 62.774 στρέμματα (δασική δημόσια έκταση, χωράφια).

Η Επιτροπή Αγώνα υπογραμμίζει τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη μετατροπή του τόπου τους σε πεδίο βολής και για την αντιαναπτυξιακή πολιτική που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια στον τόπο τους. Εκφράζει την ανησυχία ότι ο τόπος τους θα μετατραπεί σε «τρύπα» δοκιμής αναλώσιμων στρατιωτικών εξοπλισμών επιβαρύνοντας το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Τονίζει ότι είναι αντίθετη στην επέκταση του πεδίου βολής, στην αρπαγή των χωραφιών τους, στην αρπαγή του περιβάλλοντος που ζούνε κι εργάζονται, στην περιβαλλοντική υποβάθμιση, στην ανυπαρξία αναπτυξιακής πολιτικής για να μπορέσουνε να ζήσουνε στον τόπο τους. Η Επιτροπή μαζί με κατοίκους πραγματοποίησε πρόσφατα πορεία διαμαρτυρίας. Η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι το αίτημα των κατοίκων είναι δίκαιο και πως το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό των κατοίκων για την ειρήνη και την προκοπή του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ