Πέμπτη 19 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... παγκοσμιοποίησης και ανεπάρκειας

Συνέδριο για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, της ΕΕ, στη Στουτγκάρδη. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο γγ Βιομηχανίας Σ. Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι το πρόβλημά τους είναι ότι: Δεν τις χρηματοδοτούν οι τράπεζες. Εργαζόμενοι και επιχειρηματίες είναι ανίκανοι. Αποφεύγουν την είσοδό τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Είπε, όμως, ότι η κυβέρνηση εγγυάται το δανεισμό αυτών των επιχειρήσεων και εφαρμόζει ειδικά σχέδια γι' αυτές που απασχολούν μέχρι 50 άτομα και πρότεινε να συμπληρωθούν τα συμπεράσματα του συνεδρίου με πρόβλεψη για τη διευκόλυνση εγκατάστασής τους σε ειδικούς χώρους, π.χ. πάρκα, και να ενθαρρυνθεί η «διεθνοποίησή» τους.

Τελικά, ποιον κοροϊδεύουν; Διώχνουν τα μικρομάγαζα και τα συνεργεία από περιοχές όπως το Γκάζι και επιδοτούν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ Βιομηχανικές Περιοχές για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Τα δάνεια δεν μπορεί να τα πάρει ο «μικρός» ούτε με την εγγύησή τους, που αυξάνει και το κόστος δανεισμού. Τα ειδικά σχέδια είναι για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στα όρια που βάζουν. Το κράτος δε δίνει δεκάρα για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ, αντίθετα τους χαρατσώνει φορολογικά και ενισχύει προκλητικά σε βάρος τους τις πολυεθνικές, τα πολυκαταστήματα, τις εισαγωγές.

Κι ενώ δεκάδες χιλιάδες από αυτούς δεν έχουν να πληρώσουν στον ΟΑΕΕ ούτε την ασφάλισή τους και κάποιους τους βάζουν ακόμη και στη φυλακή λόγω αυτών των χρεών, η κυβέρνηση μιλά για «διεθνοποίηση» και τους κατηγορεί ως ανεπαρκείς!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ