Πέμπτη 19 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπόθεση των εργαζομένων ο αγώνας για την Παιδεία

Περιοδεία του Σπ. Χαλβατζή στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου της Αθήνας

Την ανάγκη όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, όχι απλά να στηρίζουν τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις της νεολαίας για την Παιδεία, αλλά να συμμετέχουν και οι ίδιοι, ξεπερνώντας «τις συμβιβασμένες ηγεσίες που σταυρώνουν τα χέρια ενώ οξύνονται τα γενικά προβλήματα», σημείωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του στον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου της Αθήνας, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης των εργαζομένων για τα θέματα της Παιδείας.

«Οι δήμοι», σημείωσε εξαρχής, «έχουν "συμβολή" στη δράση που αναπτύσσεται και που αποσκοπεί στη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της Παιδείας. Η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, δηλαδή οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, με αποφάσεις τους επιδιώκουν να έχουν ρόλο και στο διδακτικό έργο και στα προγράμματα των σχολείων και της εκπαίδευσης γενικότερα».

Οπως τόνισε, η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που παίρνουν. «Αυτό που επιδιώκουν», πρόσθεσε, «είναι να διαμορφώσουν υποτακτικές συνειδήσεις στους νέους ανθρώπους, να τους μετατρέψουν σε πειθήνιους εργάτες. Η εμπορευματοποίηση της γνώσης, είναι βασική κατεύθυνση της "Λισαβόνας"».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο κυρίαρχο θέμα, τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, το «διαχρονικό αυτό σκάνδαλο», όπως το χαρακτήρισε ο ομιλητής, που έχει ξεκινήσει από το 1951-1952, όταν «με ειδικό νόμο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων αποφασίστηκε να χρηματοδοτήσουν τη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας και κατατίθονταν χωρίς τόκο». Κατήγγειλε την εισφοροδιαφυγή των μεγαλοκαπιταλιστών, αλλά και τις χαριστικές πράξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο.

Τέλος, ακολούθησε πλούσια συζήτηση, κύρια για το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων συνολικά και στην Αυτοδιοίκηση. Ο Σπ. Χαλβατζής κατήγγειλε το αίσχος της μερικής απασχόλησης και της ανασφάλιστης εργασίας, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ αγωνίζεται και θα συνεχίσει τον αγώνα για σταθερή δουλιά για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ