Πέμπτη 19 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Ψευτοαντιπαράθεση γύρω από τη νομιμότητα της ληστείας!

Στη νομιμότητα ή μη των αποφάσεων των διοικήσεων των Ταμείων επικεντρώνεται η δικομματική κόντρα για τη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων, παραβλέποντας σκόπιμα ότι η καταλήστευση των Ταμείων που επιτρέπει το τζογάρισμα και την καταλήστευση της περιουσίας των ασφαλισμένων έχει νομιμοποιηθεί από τους νόμους που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν εδώ και χρόνια ψηφίσει.

Η συνειδητή προσπάθεια να περιοριστεί η αντιπαράθεση γύρω από το ζήτημα της νομιμότητας, επιτρέπει στην κυβέρνηση να βγάζει λάδι τον εαυτό της και την εφαρμοζόμενη πολιτική, καθώς οχυρώνεται πίσω από το γράμμα των νόμων, προκειμένου να μεταθέσει τις ευθύνες στις (διορισμένες) διοικήσεις των Ταμείων και να πάρει νέα αντιασφαλιστικά μέτρα στο όνομα της «θωράκισης των Ταμείων». Συνολικά η κυβέρνηση αλλά και ειδικά ο υπουργός Απασχόλησης παριστάνουν τους ανήξερους και αναρμόδιους για τις «επενδύσεις» των Ταμείων, ενώ είναι κάτι παραπάνω από ολοφάνερο ότι τα Ταμεία έχουν καθοδηγηθεί βήμα βήμα για να «καταθέσουν» τα αποθεματικά τους στη χρηματαγορά, τόσο με την αγορά των λεγόμενων σύνθετων ομολόγων όσο και με μετοχές, αμοιβαία ομόλογα, κ.ο.κ.

Εμφανείς είναι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να «μαζέψει» το θέμα, που όπως εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου έχει κάνει «μεγάλη ζημιά» στην εικόνα της. Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε χτες την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των ομολόγων επικαλούμενος ότι «υπάρχει δικαστική διερεύνηση του θέματος» και πρέπει να ολοκληρωθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον Σ. Τσιτουρίδη, αναφορικά με το θέμα που προκλήθηκε με την απόφαση του ΔΣ του ΤΑΠ ΟΤΕ να αλλάξει τον προϋπολογισμό, ώστε να αγοράσει δομημένο ομόλογο ύψους 25 εκατ. ευρώ, που ήδη εμφανίζει ζημιές 20%. «Οι απαντήσεις του κ. Τσιτουρίδη είναι σαφείς και καταλυτικές», απάντησε ο Θ. Ρουσόπουλος στο ερώτημα αν ο υπουργός Απασχόλησης απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Ο ίδιος ο Σ. Τσιτουρίδης, σε σειρά ραδιοφωνικών συνεντεύξεών του, έκανε λόγο για «ένα στημένο προφανώς παιχνίδι», επικαλούμενος ότι ταυτόχρονα τηλεοπτικά κανάλια το προηγούμενο βράδυ ανέδειξαν ως πρώτο θέμα «ένα μη θέμα, το θέμα του ΤΑΠ - ΟΤΕ». Απέδωσε τα παραπάνω στην ύπαρξη κάποιου «κέντρου» που απαρτίζεται «από συμφέροντα που θίγονται», δίχως βέβαια να τα κατονομάσει.

Στο θέμα παρέμβηκε για πολλοστή φορά ο Ευ. Μεϊμαράκης με φανερή πρόθεση να στρέψει την προσοχή σε ανώδυνες για την κυβέρνηση κατευθύνσεις. Σε «φιλική» συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη επέκρινε όσους από την κυβέρνηση διαφωνούσαν με την πρότασή του για τη δημιουργία οργάνου διαχείρισης κρίσεων, υποστηρίζοντας αυτοί «αυξάνουν τη δημοτικότητά τους κρυπτόμενοι». Επιπλέον, σημείωσε ότι «όσοι πίστεψαν ότι το θέμα των ομολόγων θα ξεπεραστεί σε τρεις ημέρες με αλλαγή της θεματολογίας έκαναν λάθος. Κράτησε 25 ημέρες και θα κρατήσει και άλλο, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα στο θέμα, όπως η κίνηση των ομολόγων». Πάντως, ο Θ. Ρουσόπουλος είπε ότι «έχει καλή συνεργασία» με τον υπουργό Αμυνας και επικοινωνούν καθημερινά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ