Πέμπτη 19 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ
Αναζητώντας τα ... αίτια

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οι πληροφορίες για την ψυχική υγεία του 23χρονου φοιτητή Τσο Σεούνγκ-χούι, ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή 32 ανθρώπων στο Βιρτζίνια Τεκ και εν συνεχεία αυτοκτόνησε, αποτελούν ίσως σημαντικά κομμάτια στο παζλ της τραγωδίας.

Σημαντικά στοιχεία του παζλ ενδεχομένως αποτελέσουν και τα πορίσματα της ανεξάρτητης επιτροπής, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Τιμ Κέιν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η οποία θα εξετάσει ενδελεχώς τους χειρισμούς των αρχών και τις τυχόν καθυστερήσεις ή ολιγωρία εάν υπήρξε... στην πιο μαζική δολοφονία στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ισως σε συνδυασμό με τον επαναπροσδιορισμό της οπλοκατοχής, ένα θέμα που σχεδόν μονοπωλεί τις αναλύσεις. Επ' ουδενί όμως δεν πρόκειται να δώσουν απαντήσεις στα πραγματικά αίτια αυτής της τραγωδίας. Οπως δεν έδωσαν και στο παρελθόν για τα 30 περιστατικά μαζικών δολοφονιών από το 1991, οι οποίες έχουν λάβει χώρα στις ΗΠΑ σε σχολεία και πανεπιστήμια, μόνο σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσαν το πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες» και το School Violence Resource Center. Πρόκειται για τα χρόνια όπου καταγράφεται η επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής θέσης του μέσου Αμερικανού σε συνδυασμό με την ασυδοσία της αγοράς, τη διαφθορά αλλά και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ, με σημείο εκκίνησης τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία των 32 θυμάτων δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, όμως ο πρώτος απολογισμός δείχνει ότι προέρχονταν από κάθε γωνιά της Γης. Ενας Ισραηλινός καθηγητής, δύο Λιβανέζοι φοιτητές, ένας Ινδός καθηγητής, ένας Περουβιανός σπουδαστής, μία Καναδή δασκάλα...

Τέλος, στη Νότια Κορέα ο Πρόεδρος, Ρο Μου-χιουν, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη της κυβέρνησης. Αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες ότι η καταγωγή του δράστη ενδεχομένως προκαλέσει αντιδράσεις ρατσιστικού χαρακτήρα στις ΗΠΑ, όπου οι Νοτιοκορεάτες αποτελούν περίπου το 15% των ξένων φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ