Σάββατο 21 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με κυβερνητική στήριξη

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η κυβερνητική στήριξη του νέου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της «ΔΕΗ ΑΕ» Τ. Αθανασόπουλου είναι δεδομένη, εξάλλου αυτή τον επέλεξε. Η στήριξη των ειδικότερων σχεδίων του για την πορεία και το μέλλον της Επιχείρησης, τα οποία προφανώς εξέθεσε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, θεωρούνταν σίγουρη.

Τώρα επιβεβαιώθηκε πλήρως, και από την απεριόριστη στήριξη που του παρείχε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, που όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση έχει υπόψη της και εγκρίνει τα σχέδια μείωσης προσωπικού, είπε: «Θεωρείται ένας μάνατζερ διεθνούς ακτινοβολίας, πολύ σημαντικός, αποδεκτός. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να βοηθήσει την επιχείρηση».

Γι' αυτό ο Τ. Αθανασόπουλος μίλησε με χαρακτηριστική άνεση για πλεονάζον προσωπικό, σύνδεση των μισθών με τα κέρδη, και μια διαφορετική «εταιρική κουλτούρα» εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή που χαρακτήριζε τη λειτουργία της Επιχείρησης τα πρώτα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, όταν ηλεκτροδοτούσε τη χώρα χωρίς να εξετάζει εάν τη... συμφέρει.

Στο μεταξύ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ο πρόεδρος... πρόσβαλε τους εργαζόμενους, ενώ ανακάλυψε το τέλος της «κοινωνικής διάστασης» της ΔΕΗ, όταν η ίδια υπερασπίζεται τα συμφέροντα της επιχείρησης ως ανταγωνιστικού παίκτη στην αγορά, με τον ίδιο δηλαδή τρόπο που την αντιμετωπίζει και ο νέος πρόεδρός της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ