Σάββατο 21 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ

ΘΕΜΑ ...ΤΙΜΗΣ: «Η αντίστροφη μέτρηση για την ουσιαστική αναγνώριση των ιδιωτικών κολλεγίων στην Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει. Και είναι ανάγκη όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι με το να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, τα αφήνουμε να λειτουργούν έξω από κάθε έλεγχο του δημοσίου (...) είναι σαφές ότι η κυβέρνηση οφείλει να επεξεργαστεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις της λειτουργίας τους. Σε αντίθετη περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν γρήγορα επιτήδειοι που θα επιχειρήσουν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των μαθητών και θα πουλούν υποβαθμισμένες γνώσεις σε υπέρογκες τιμές» (από το κεντρικό άρθρο στα «ΝΕΑ»).

ΓΛΕΝΤΙΑ: «Οπως ανέφερε στην "Κ" ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κολλεγίων κ. Κωνσταντίνος Καρκανιάς, μέλη του Συνδέσμου είναι 10 κολέγια τα οποία συνεργάζονται με βρετανικά ΑΕΙ, ενώ υπάρχουν και άλλα 5 κολέγια μη μέλη. "Η σημαντικότατη αυτή εξέλιξη (...) δημιουργεί νέα δεδομένα και προοπτικές" ανέφερε ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ: «"Εξω οι εταιρίες από τα ΑΕΙ". Ετσι διατυπωμένο, το σύνθημα αυτό σημαίνει πανεπιστήμιο αποκομμένο από το περιβάλλον του (...) ο αποκλεισμός - ως θέση αρχής - κάθε συμπληρωματικής χρηματοδότησης ενός ερευνητικού προγράμματος, ή μιας έδρας από μη κρατικές πηγές είναι καθαρή προκατάληψη» (ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Χρυσάφης Ιορδάνογλου επίσης στα «ΝΕΑ»).

ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: «Η Ελλάδα από την πλευρά της υποστηρίζει ότι δε δύναται να αναγνωρίσει δίπλωμα το οποίο πιστοποιεί σπουδές που πραγματοποιήθηκαν στο έδαφός της, αλλά η ίδια δεν τις θεωρεί ως τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς σύμφωνα με το Σύνταγμα η τριτοβάθμια εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από δημόσια ιδρύματα» (η Τέτη Σαραντοπούλου στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΑΛΛΑΞΤΕ ΛΑΟ: «Ο κόσμος αλλάζει δρα-μα-τι-κα, αλλά εμείς είμαστε όμηροι μειοψηφιών λαϊκιστών που επικυριαρχούν στο δημόσιο λόγο δεκαετίες τώρα» (ο Μανώλης Κοττάκης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ