Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
KKE
Στηρίζουμε ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος

Με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Μετά τη συνάντηση, η Αλ. Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χάρη στην πολύχρονη και αιματηρή αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού, χάρη στην πρόσφατη αντίσταση του Λιβανέζικου λαού και στην Ιρακινή αντίσταση, το Παλαιστινιακό δεν έχει κλείσει αρνητικά ακόμα. Δεν έχουν βάλει ταφόπλακα, όπως θα ήθελαν οι ΗΠΑ και οι άλλοι ιμπεριαλιστές. Γι' αυτό πρέπει να κρατηθεί εντελώς ανοιχτός, ορθάνοιχτος, ο δρόμος της διεκδίκησης για την ουσιαστική και πραγματική επίλυση του Παλαιστινιακού, με τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους και όχι ενός προτεκτοράτου που επιδιώκουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τον αγώνα που κάνει όλα αυτά τα χρόνια υπέρ του Παλαιστινιακού λαού, έχοντας επίγνωση ότι τα τελευταία χρόνια, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αρκετές φορές, ευχαρίστως δέχονται τις διεθνείς πιέσεις και δεν κρατούν σταθερή και συνεπή θέση στο Παλαιστινιακό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ