Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέες πολυαίμακτες επιθέσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Η πρόοδος της άνοιξης στο Αφγανιστάν σημαίνει και την ένταση των αιματηρών επιθέσεων στην υπό κατοχή χώρα: τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν χτες από δύο βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη Χοστ. Η πρώτη έκρηξη που πυροδότησε βομβιστής αυτοκτονίας σε μαγαζί στην πολυσύχναστη αγορά της πόλης, σκότωσε δύο ανθρώπους (άλλες πηγές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 θύματα). Η δεύτερη, που ήταν επίσης επίθεση αυτοκτονίας, στοίχισε - πέραν αυτής του βομβιστή - τη ζωή άλλων δυο αμάχων και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Η ομώνυμη επαρχία Χοστ συνορεύει με την περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν στο Πακιστάν - όπου η υποτιθέμενη «συμφωνία» των φυλών με την κυβέρνηση του Πακιστάν κάθε άλλο παρά μείωσε τη δράση των Ταλιμπάν και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Επίσης χτες, βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο πλάι δρόμου σκότωσε πέντε στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών της δωσιλογικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν και παρόμοιος μηχανισμός σκότωσε δύο αστυνομικούς στις επαρχίες Νουριστάν και Ζαμπούλ.

Κατά τα λοιπά, η Ιταλική ΜΚΟ Emergency χαρακτήρισε «τερατώδη» την κατηγορία της «συνέργειας σε ανθρωποκτονία» που απαγγέλθηκε στον Αφγανό διευθυντή ενός από τα νοσοκομεία της, που συνελήφθη την 19η Μαρτίου, ημέρα απελευθέρωσης του δημοσιογράφου Ντανιέλε Μαστροτζιάκομο της εφημερίδας «Ρεπούμπλικα», διότι φέρεται να παρέδωσε (;!) στους Ταλιμπάν το διερμηνέα του δημοσιογράφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ