Τρίτη 24 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Αντιδράσεις για την απελευθέρωση του Καρίλες

ΑΒΑΝΑ.-

Συνεχίζονται οι μαζικές αντιδράσεις ενάντια στην πρόσφατη απελευθέρωση του εγκληματία Λουίς Ποσάδα Καρίλες. Από την περασμένη Πέμπτη που έγινε γνωστή η απόφαση της απελευθέρωσής του, χιλιάδες άνθρωποι στην Κούβα συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συζητήσεις σε όλες τις γωνιές του νησιού. Επίσης, όλο και περισσότερες διεθνείς προσωπικότητες, κοινωνικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, καθώς και το Κίνημα των Αδεσμεύτων ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στην απελευθέρωση του γνωστού εγκληματία και ζητούν να δικαστεί, όχι για μεταναστευτική διαφθορά και απάτη, αλλά για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Από τη Βενεζουέλα, ο υπουργός Παιδείας, Εκτορ Ναβάρο, υπογράμμισε την περασμένη Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν τον Καρίλες είτε για να τον σκοτώσουν, για να μην αποκαλύψει τις βρώμικες συναλλαγές του με την κυβέρνηση, είτε για να του δώσουν μια νέα αποστολή, που θα μπορούσε να είναι μια απόπειρα ενάντια στη ζωή του Προέδρου Ούγκο Τσάβες.

Συνάντηση του Φιντέλ Κάστρο με εκπροσώπους του ΚΚ Κίνας

Ο Κουβανός Πρόεδρος Φιντέλ Κάστρο (που έχει σχεδόν αναρρώσει πλήρως από την περιπέτεια της υγείας, λόγω εγχείρησης στο έντερο) καλωσόρισε τον Ου Γκουάνζχενγκ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Κίνας, με τον οποίο είχε συνάντηση μιας ώρας το περασμένο Σάββατο όπου και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Μετά τη συνάντηση, η κινεζική αντιπροσωπεία - που αναμένεται να επισκεφθεί την Κολομβία και τη Χιλή τις επόμενες μέρες - είχε επίσης συνομιλίες με τον πρώτο Αντιπρόεδρο, Ραούλ Κάστρο, όπου και ανέλυσαν εθνικά και διεθνή ζητήματα. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνίες σε ό,τι αφορά την οικονομική και τεχνική συνεργασία.

  • Οι τομείς προώθησης συνεργασίας της Νομαρχίας Πειραιά με την Κούβα ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης του νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα, με τον πρέσβη της Κούβας, Ερμες Ερναντές Ερέρα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που έγινε με πρωτοβουλία του Κουβανού διπλωμάτη, συζητήθηκαν θέματα, όπως η κοινωνική αλληλεγγύη, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, οι υποδομές, η νέα γενιά, οι επενδύσεις. Ο Κουβανός πρέσβης έκανε μία σύντομη ανάλυση της κοινωνικοπολιτικής και οικονομικής κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα του, τονίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναζήτηση και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και για την προσέλκυση επενδύσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ