Παρασκευή 27 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τους θεωρούν «χαζούς χωρικούς»!

Το «κόλπο» ήταν στημένο. Ο Κ. Αγοραστός, κυβερνητικός βουλευτής Λάρισας, κατέθεσε σχετική Επερώτηση στη Βουλή, για να δώσει την ευκαιρία στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στον Αλ. Κοντό, να μιλήσει για την «άλλη γεωργία». Αυτή στην οποία συχνά - πυκνά αναφέρονται όχι μόνο οι κυβερνητικοί παράγοντες, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μια γεωργία που θα στηρίζεται - λέει - στην παραγωγή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, όπως όσπρια, νωπά λαχανικά, φρούτα κ.ά. Δηλαδή, η κυβέρνηση, μετά από τόσα χρόνια υπονόμευσης της αγροτικής οικονομίας - παραγωγής και των μικρομεσαίων αγροτών, προτρέπει τώρα ανοιχτά τους αγρότες να εγκαταλείψουν τις βασικές καλλιέργειες - βαμβάκι, σιτηρά, καλαμπόκι, τεύτλα, καπνός κ.ά. - που δεν έχουν μέλλον με τη νέα ΚΑΠ και να στραφούν στην «ξεχασμένη γεωργία», όπως τη χαρακτήρισε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι σύντομα πρέπει να γίνει η «κύρια γεωργία».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κυβερνώντες στη χώρα μας «συμβουλεύουν» τους αγρότες να στραφούν σε «άλλες καλλιέργειες». Ολοι θυμόμαστε τις προτροπές Τζουμάκα για μαζική παραγωγή ...αγγουριών, ενώ, πολλοί, το τελευταίο διάστημα, μιλούν για στροφή στα ενεργειακά φυτά και για μαζική σπορά με ...γομαράγκαθα. Ομως, τα περί «άλλης γεωργίας» του Αλ. Κοντού δεν είναι απλώς κοροϊδία και υποτίμηση της νοημοσύνης του αγροτικού κόσμου. Είναι και επίδειξη θρασύτητας από εκείνους που έκαναν ό,τι μπορούσαν για την καταστροφή της ελληνικής γεωργίας και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και τώρα κάνουν τους «αμέτοχους» και τους αθώους.

Λέτε να μη γνωρίζει ο Αλ. Κοντός ότι ο μικρομεσαίος αγρότης, σήμερα, δεν μπορεί να διασφαλίσει βιώσιμο εισόδημα ασχολούμενος με τις λεγόμενες παραδοσιακές, τοπικές καλλιέργειες; Ασφαλώς και γνωρίζει και μάλιστα πολύ καλά. Αλλά κι αν δεν το ξέρει, ας ρωτήσει για να μάθει όσους σπέρνουν φακές και ρεβίθια και δεν μπορούν να τα πουλήσουν πουθενά, που καλλιεργούν λάπατα και ραδίκια και τους μαραγκιάζουν στον πάγκο της λαϊκής αγοράς, που παράγουν μήλα, αχλάδια, αμύγδαλα, κεράσια και τα βλέπουν να σαπίζουν στα δέντρα ή να «παγώνουν» στα ψυγεία.

Είναι, πια, καιρός οι μικρομεσαίοι αγρότες να μην επιτρέπουν σε κανέναν να συνεχίσει να τους κοροϊδεύει τόσο κυνικά και ξεδιάντροπα. Μπορούν και πρέπει να «κόψουν το βήχα» σε κάθε κύριο Κοντό που ως πολιτικός νομίζει ότι μπορεί να τους εμπαίζει συνεχώς και να τους εξαπατά διαρκώς, θεωρώντας τους «χαζούς χωρικούς». Οπως είναι ανάγκη να οργανώσουν καλύτερα και να εντείνουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία λειτουργεί σαν «δρεπάνι», ξεκληρίζοντάς τους και πετώντας τους στη φτώχεια και την ανεργία...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ