Παρασκευή 27 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ... ανηφόρα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Σ' ΑΥΤΑ που είπε ο πρωθυπουργός για την οικονομία, υποστηρίζοντας ότι «είμαστε στη μέση ενός ανηφορικού δρόμου». Μόνο που ξέχασε να διευκρινίσει κάτι: Οτι ανεβαίνει έφιππος την ανηφόρα και, δυστυχώς, οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο ρόλο του υποζυγίου.

Και δεν είναι ο μόνος έφιππος. Μαζί του είναι οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι καναλάρχες και ολόκληρη η κουστωδία των διαπλεκομένων. Οπως καταλαβαίνετε, είναι μεγάλο βάρος όλοι αυτοί.

Κι έχουν μεγάλη ανάγκη να κρατούν το ...άλογο ήσυχο. Γιατί, αν καταλάβει τι συμβαίνει και αφηνιάσει, τότε πολλοί θα είναι αυτοί που θα κατρακυλούν στον κατήφορο και δε θα πέσουν στα μαλακά.

Το ίδιο συμφέρον, όμως, έχουν και όσοι θέλουν να αλλάξει, απλώς, ο αναβάτης και από «μπλε» να γίνει «πράσινος» με την ίδια πάντα παρέα.

ΠΑΝΤΩΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να πείτε, το «κατέχουν το άθλημα» των δομημένων ομολόγων τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εξ ου και είναι σε θέση να τοποθετηθούν σε κάθε λεπτομέρεια αυτών των μπερδεμένων υποθέσεων.

Λογικό. Οι μισοί από αυτούς έχουν θητεύσει σε υπουργικούς θώκους και οι άλλοι μισοί έχουν μπλέξει με τον τρόπο τους σε τέτοιες δουλιές. Ισως, μάλιστα, να μην αντέχουν να βλέπουν για όλους αυτούς τους λόγους «ερασιτεχνισμούς» σε θέματα ληστείας αποθεματικών ταμείων.

Γι' αυτό μην παραξενεύεστε, όταν ακούτε τσακωμούς με τα αντίστοιχα στελέχη της ΝΔ, στους οποίους χρησιμοποιούν όρους που δε γνωρίζετε. Μιλούν, βλέπετε, τη γλώσσα ...της «λαμογιάς», που είναι κοινή σε αυτούς τους πολιτικούς χώρους.

Και, πιστέψτε μας, δεν έχει καμία σχέση αυτή η γλώσσα με τη γνώση της οικονομίας. Με τη γνώση της εκμετάλλευσης και της κοροϊδίας έχει αποκλειστική σχέση.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ