Παρασκευή 27 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ»

ΚΑΛΠΙΚΟ ΚΛΑΜΑ: «Το γράμμα ήταν ανώνυμο (...) η φωνή απόγνωσης ενός νέου ανθρώπου που οδηγήθηκε στη ζούγκλα που λέγεται αγορά εργασίας (...) είναι μία φωνή που κανείς δεν ακούει αφού καλύπτεται από τις αναξιόπιστες υποσχέσεις των πολιτικών αλλά και από τη ματαιοδοξία μιας υπερκαταναλωτικής κοινωνίας που δανείζεται για να ζει στο μύθο της (...) με το πτυχίο του άχρηστο και κορνιζαρισμένο, παίρνει το μήνα 700 ευρώ καθαρά. Δουλεύει υπερωρίες χωρίς να τις πληρώνεται, είναι υποταγμένος στον εργοδότη του και αναγκάζεται να σιωπά. Σιωπά γιατί έξω περιμένουν στρατιές ανέργων που διψούν έστω και για ένα πάρτ τάιμ» (ο Ηλίας Γεωργάκης στα «ΝΕΑ»).

ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ: «Κάτω από 1.000 ευρώ το μήνα παίρνουν σήμερα 3.700.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι στη χώρα μας (...) η παραγωγικότητα της εργασίας στη χώρα έχει προσεγγίσει το 97% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ οι μισθοί παραμένουν στο 52% του αντίστοιχου μέσου όρου» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ: «Το 56,1% (52,7% στην έρευνα του 2006) των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δαπανά άνω των 900 ευρώ για τις διακοπές του, ενώ ποσοστό 39,8% (44,2% στην έρευνα του 2006) δηλώνει ότι δαπανά έως 900 ευρώ. Ποσοστό 19,1% δηλώνει ότι ξοδεύει για τις διακοπές του άνω των 1.500 ευρώ (17,7% το 2006)» (τα στοιχεία στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΕΣΥ ΧΑΝΕΙΣ, ΑΥΤΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ: «Σημαντική αύξηση κερδών αναμένει για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης ο όμιλος της Alpha Bank (...) τα καθαρά κέρδη εκτιμάται πως θα ανέλθουν στην περιοχή των 270 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 151,1 εκατομμυρίων ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006. Η ενίσχυση των αποτελεσμάτων του ομίλου οφείλεται στην αύξηση των εργασιών της λιανικής τραπεζικής με αιχμή τα καταναλωτικά δάνεια» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΠΟΙΟΙ «ΕΜΕΙΣ»; «Δε ζούμε σε ιδανικές κοινωνίες. Ζούμε εδώ, στο δικό μας γήινο κόσμο. Εμείς τον πλάσαμε και του δώσαμε το σχήμα που μας ταιριάζει περισσότερο. Τι μας ενοχλούν, τώρα, οι αριθμοί;» (η Ρίτσα Μασούρα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΟΙ «ΚΑΚΟΙ» ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ: «Κάποιοι θέτουν συνειδητά και προσχεδιασμένα σε κίνδυνο την υγεία του πληθυσμού. Και αυτοί οι κάποιοι είναι καθώς πρέπει επιχειρηματίες και επώνυμες επιχειρήσεις» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ