Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Αύριο η εκδήλωση τιμής στους διακόσιους κομμουνιστές ήρωες

Πραγματοποιείται στις 10.30 το πρωί από την Αχτίδα Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και τις αντιστασιακές οργανώσεις (ΠΟΑΟ)

Τους 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές αγωνιστές από τους Γερμανούς κατακτητές, την 1η Μάη 1944, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής τιμούν αύριο Κυριακή 6/5/2007, ώρα 10.30 το πρωί, η Αχτίδα Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και οι Αντιστασιακές Οργανώσεις της ΠΟΑΟ του Λεκανοπεδίου Αττικής με εκδήλωση που οργανώνεται στον τόπο της θυσίας στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Με τη θυσία τους οι 200 κομμουνιστές άφησαν βαριά κληρονομιά στις επόμενες γενιές: «... Μόνο θυμηθείτε αν η ελευθερία δε βαδίζει στα χνάρια μας, εδώ θα μας σκοτώνουν κάθε μέρα...», θυμίζει σε σχετική προκήρυξή της η Αχτίδα Ανατ. Συνοικιών και δίνοντας το στίγμα του σημερινού αγώνα υπογραμμίζει: «Βαδίζουμε ανυποχώρητα και αταλάντευτα στο δρόμο του αγώνα για τη δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Τιμή και δόξα στους 200 κομμουνιστές ήρωες της ματωμένης Πρωτομαγιάς του 1944».

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) καλεί όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις, όλους τους αντιστασιακούς και φίλους της Αντίστασης να συγκεντρωθούν, ώρα 10 το πρωί, στο παλαιό Δημαρχείο, απ' όπου με πορεία οι συμμετέχοντες θα πάνε στο Σκοπευτήριο, όπου στις 10.30 θα γίνει η εκδήλωση τιμής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ