Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φουντώνει ξανά η εκλογολογία

«Φωτιά» πήραν χτες τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, με πιθανότερες ημερομηνίες τα μέσα Ιούνη ή το Σεπτέμβρη. Αφορμή ήταν υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης και οι οξείς προσωπικές επιθέσεις μεταξύ Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου προχτές στη Βουλή που παρέπεμπαν σε προεκλογική κόντρα.

Την ίδια στιγμή, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πληθαίνουν οι εισηγήσεις υπουργών για επίσπευση των εκλογών, με το σκεπτικό ότι η ΝΔ θα είναι βέβαιος νικητής και ταυτόχρονα θα μπορέσει, ανανεώνοντας τη λαϊκή εντολή, να επιταχύνει τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις». Πιέσεις υπάρχουν και από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που θεωρούν «εξαντλητική» μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Την προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο φέρεται να στηρίζουν και οικονομικοί παράγοντες και η ηγεσία του ΣΕΒ.

Την εκλογολογία ενίσχυσε και η τοποθέτηση της Ντ. Μπακογιάννη σε κομματική εκδήλωση στην Κέρκυρα. Αναφερόμενη στο θέμα των εκλογών η υπουργός Εξωτερικών είπε συγκεκριμένα: «Διανύουμε τον τελευταίο χρόνο της θητείας μας. Οι εκλογές, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής, "θα γίνουν στην ώρα τους". Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνουν στο τέλος της τετραετίας». Και συμπλήρωσε: «Δική του ευθύνη και αρμοδιότητα είναι να τις κάνει και νωρίτερα, αν αυτό επιτάσσει το συμφέρον της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ