Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... αγγαρείας

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΙΚΑΙΩΣ τσαντίστηκε ο πρωθυπουργός - όπως ακούγεται - για τις δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα στη Βουλή. Ακούς εκεί «αγγαρεία» η θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης!

Τι θα πει τώρα ο πρωθυπουργός σε εφοπλιστές, βιομήχανους, Αμερικανούς και γενικώς σε όλους αυτούς που πρέπει κατά καιρούς να αναφέρεται; Οτι ο μηχανισμός που τους προστατεύει εργάζεται ...απρόθυμα;

Ομως, μάλλον δε θα το εννοούσε ο κ. Πολύδωρας. Αλλωστε, δεν έχουμε δει καμία ...δυσφορία των αστυνομικών αρχών, όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουν φοιτητές, απεργούς ή συνταξιούχους. Ούτε όταν πρόκειται να προστατεύσουν την αμερικανική πρεσβεία.

Αντιθέτως, υπερβάλλοντα ζήλο έχουμε διαπιστώσει. Από αυτόν που στέλνει κόσμο στο νοσοκομείο και ύστερα μένει ατιμώρητος.

Επίσης μπορούμε υπεύθυνα να πληροφορήσουμε τον πρωθυπουργό ότι οι υπουργοί του έχουν επιδείξει ιδιαίτερη εργατικότητα σε συγκεκριμένους τομείς: Και χαφιέδες σε συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις στέλνουν, και με τις κάμερες παρακολουθούν τις διαδηλώσεις.

Ιδίως μάλιστα, όταν πρόκειται για αντιαμερικανικές διαδηλώσεις (π.χ. εναντίον του Αμερικανού πρέσβη), έχουν επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία (στον πρέσβη) και εξαιρετική αγριότητα στους διαδηλωτές.

Πάντως, είπε και κάτι ενθαρρυντικό χτες ο Βύρωνας Πολύδωρας. Η αστυνομία - δήλωσε - διαπιστώνει ότι οι Ελληνες πολίτες δεν υιοθετούν τη λογική της παροχής πληροφοριών στις αστυνομικές αρχές. Εχουν - λέει - «ιδεοληψίες» με ρίζες στο παρελθόν.

Αυτό κάθε Ελληνας πρέπει σίγουρα να το πάρει ως «κομπλιμέντο». Παρά την αντιτρομοκρατική τους υστερία και την «πλύση εγκεφάλου» που προσπαθούν να μας κάνουν, δεν έχουμε γίνει μια κοινωνία χαφιέδων.

Οσο κι αν αυτό δυσαρεστεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που επί χρόνια προσπαθούν να μας αλλάξουν, ακόμη κρατάμε και, δυστυχώς γι' αυτούς, θα συνεχίσουμε. Εστω και από ...ιστορικά κεκτημένο ένστικτο.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ