Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πταίσμα

«Ευνοϊκή μεταχείριση και δυνατότητα επηρεασμού των δικαστών έναντι αδράς αμοιβής υποσχόταν σε υποδίκους ο διοικητής του Β' αστυνομικού τμήματος της Ν. Ιωνίας. Χθες συνελήφθη επ' αυτοφώρω από συναδέλφους του την ώρα που παραλάμβανε 35.000 ευρώ από φίλη υποδίκου» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

Τεχνολογία, για ποιον;

«Τη Δευτέρα έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών Ιντερνέτ και σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ να προσαρμόσουν τα συστήματά τους ώστε να μπορεί να τα παρακολουθεί το FBI. Σχετική νομοθεσία απαιτεί από τις επιχειρήσεις να διευκολύνουν αυτή την παρακολούθηση (...) στην Αμερική όλες οι νέες τεχνολογίες των επικοινωνιών πρέπει να περιλαμβάνουν "παράθυρα" που θα διευκολύνουν την παρακολούθηση από το FBI (...) αν ήταν να γίνει αύριο ένα φασιστικό πραξικόπημα όλες αυτές οι καταπληκτικές τεχνολογίες θα ήταν περισσότερο χρήσιμες στις δυνάμεις ελέγχου και καταστολής παρά στις δυνάμεις της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ομως ο φασισμός δεν είναι εκείνο που ανησυχεί τον Τζέι Στάνλεϊ ειδικό τεχνολογιών στην Αμερικανική Ενωση Ατομικών Ελευθεριών. "Υπάρχει σήμερα η δυνατότητα να επιβληθεί μια πιο σκληρή και λιγότερο δίκαιη κοινωνία, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει κανείς σε πραξικόπημα" λέει» (ο Ρ. Βρανάς στα «ΝΕΑ»).

Μονόδρομος

«Το Reuters οδεύει πλέον ολοταχώς προς τους Καναδούς της Thomson Group. Το τίμημα της πώλησης είναι 8,7 δισ. στερλίνες (περίπου 12,7 δισ. ευρώ). Η συγχώνευση του Reuters με την Thomson θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη επιχείρηση μετάδοσης επιχειρηματικών ειδήσεων και πληροφοριών στον κόσμο» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ