Κυριακή 20 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εγκαίνια του Επιμορφωτικού Κέντρου του ΚΚΕ «Βιβλιοθήκη - Αρχείο Χαρίλαος Φλωράκης»

Στις 22 Μάη 2007 συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ σ. Χαρίλαος Φλωράκης έφυγε από τη ζωή.

Τιμώντας τη μνήμη του σ. Χαρίλαου Φλωράκη, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα, 11 Ιούνη, στις 8 το βράδυ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι όπου ζούσε ο σ. Φλωράκης, στο Χαλάνδρι, το οποίο η ΚΕ του Κόμματος είχε αποφασίσει να μετατραπεί σε Επιμορφωτικό Κέντρο.

Σήμερα, η ΚΕ του ΚΚΕ ανακοινώνει ότι περατώθηκαν οι εργασίες για τη δημιουργία του και το Επιμορφωτικό Κέντρο «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ -ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», μετά από κατάλληλη διαμόρφωση, είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Ταυτόχρονα, δίνει στη δημοσιότητα το «πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου».

Στο Κέντρο, το οποίο θα λειτουργεί και ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, έχουν ελεύθερη πρόσβαση ερευνητές, σωματεία των εργαζομένων, επιστημονικοί σύλλογοι και γενικά κάθε μελετητής.

Η ΚΕ θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο γίνεται η καλύτερη αξιοποίηση του κτιρίου και του γύρω χώρου που ο σ. Φλωράκης παραχώρησε με τη διαθήκη του στο ΚΚΕ.

Πιστεύουμε ότι η «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ» θα συμβάλει ουσιαστικά στην ιστορική έρευνα γενικά, στη μελέτη της πλούσιας και ηρωικής ιστορίας του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος ειδικότερα.

ΑΘΗΝΑ 18/5/2007

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ