Κυριακή 20 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξετσίπωτο δικομματικό παιχνίδι

Ξετσίπωτο δικομματικό παιχνίδι με επίκεντρο το Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα» και ανταλλαγή ανακοινώσεων έπαιξαν πριν λίγες μέρες ο υπεύθυνος Υγείας και Πρόνοιας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η κατάσταση στο ίδρυμα είναι εκρηκτική, αφού, με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπάρχουν δραματικές ελλείψεις σε απαραίτητο προσωπικό, αλλά και μεθοδευμένη υποβάθμιση του «Μητέρα», την ώρα που στον ίδιο τομέα ενεργοποιούνται οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και φουντώνουν οι παράνομες υιοθεσίες. Οπως ακριβώς συνέβαινε και την περίοδο διακυβέρνησης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, οι διαδικασίες για την υιοθεσία και αναδοχή των βρεφών καθυστερούν δραματικά, ενώ - όπως προκύπτει από ανακοίνωση του γραφείου του υφυπουργού Υγείας Γιώργου Κωνσταντόπουλου - 109 βρεφοκόμοι είναι υπεύθυνες για 85 βρέφη (για τέσσερις βάρδιες). Οπως έχουν επανειλημμένα καταγγείλει οι εργαζόμενοι, δυο βρεφοκόμοι είναι υπεύθυνες για 10 -12 παιδιά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσφέρουν ούτε φύλαξη.

Μόνο ντροπή θα έπρεπε να νιώθουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ γι' αυτή την κατάσταση. Αλλά φαίνεται ότι έχουν απολέσει ακόμα και αυτό το συναίσθημα, στο διαγκωνισμό τους για το ποιος θα υφαρπάξει ψήφους για να συνεχίσουν αυτήν ακριβώς την αδιάντροπη - αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ