Παρασκευή 25 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Ομοιος ομοίω... »

Μιλώντας από το βήμα αυτού που αποκλήθηκε «συνέδριο» του ΠΑΣΟΚ, την περασμένη βδομάδα, ο κ. Σημίτης ανέφερε ένα στοιχείο που, όπως είπε, διαφοροποιεί το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ και δείχνει την αντιλαϊκή πολιτική της δεύτερης: «Την ώθηση των νοικοκυριών σε όλο και μεγαλύτερο ιδιωτικό δανεισμό».

Πράγματι, η παρατήρηση του πρώην πρωθυπουργού είναι ορθή. Τι άλλο από αδίστακτη αντιλαϊκή πολιτική είναι να αναπαράγεις μέσω της εισοδηματικής ανέχειας τη φτώχεια των λαϊκών στρωμάτων, με συνέπεια να τα στρέφεις να υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον τους στις τράπεζες και να μετατρέπονται σε έρμαια των «τοκογλύφων», για να τα φέρουν βόλτα. Οσο δε μεγαλύτερη είναι η ανέχεια, τόσο μεγαλύτερη είναι η ροπή προς τα δάνεια.

Καίρια, επομένως, η επισήμανση του κ. Σημίτη, πολύ περισσότερο που, κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ, τα «φέσια» των ελληνικών νοικοκυριών από τα 37,2 δισ. ευρώ (στο τέλος του 2003) έφτασαν στα 85,87 δισ. ευρώ (στο τέλος του 2006). Με άλλα λόγια υπερδιπλασιάστηκαν.

*

Αυτό που μένει να μας απαντήσει ο κ. Σημίτης είναι τούτο:

Τα «φέσια» όταν ο ίδιος ανέλαβε την πρωθυπουργία ήταν 3,6 δισ. ευρώ (στα τέλη 1995). Οταν παρέδωσε την πρωθυπουργία είχαν εκτιναχτεί στα 37,2 δισ. ευρώ (τέλη 2003).

Δηλαδή, επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και επί των ημερών της δικής του πρωθυπουργίας, ο δανεισμός των ελληνικών νοικοκυριών ...υπερδεκαπλασιάστηκε!

Επομένως, τι να υποθέσουμε; Η ανάλυση του πρώην πρωθυπουργού ισχύει μόνο για τα πεπραγμένα της ΝΔ ή ισχύει και για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ; Εκτός αν το φέσωμα των Ελλήνων επί Σημίτη και γενικώς επί ΠΑΣΟΚ λέγεται ...«φιλολαϊκή» (!) πολιτική και «σοσιαλισμός»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ