Παρασκευή 25 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επείγον ζήτημα η διαχείριση των απορριμμάτων

Από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στα Ανω Λιόσια με αίτημα την απομάκρυνση της χωματερής
Από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στα Ανω Λιόσια με αίτημα την απομάκρυνση της χωματερής
Καταγγέλλουμε - σημειώνεται στο πλαίσιο πάλης - τις κοινές ευθύνες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που διατύπωσαν όλοι μαζί για το ζήτημα τόσο στην ΚΕΔΚΕ και την ΤΕΔΚΝΑ όσο και στον ΕΣΔΚΝΑ.

  • Είμαστε αντίθετοι στην προώθηση της καύσης, στο όνομα των δήθεν νέων τεχνολογιών. Επίσης στις άλλες μεθόδους που παραπλανητικά αναφέρονται, όπως η πυρόλυση, που δεν εφαρμόζεται πουθενά για τα σύμμεικτα απορρίμματα, αλλά και εκεί που μπορούσε να εφαρμοστεί, όπως είναι τα ειδικά απόβλητα, δεν εφαρμόζεται. Η καύση είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον και την υγεία. Εχει υψηλό κόστος, οδηγεί στον περιορισμό της ανακύκλωσης, ενώ δεν καλύπτει τα επικίνδυνα απόβλητα.
  • Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση μέρους ή του συνόλου της διαχείρισης. Λέμε όχι στις ΣΔΙΤ, στις Εταιρείες Ανακύκλωσης, στις Ανώνυμες Εταιρείες των ΟΤΑ κλπ. Οι Σύνδεσμοι των Δήμων και μόνον να είναι οι φορείς διαχείρισης.
  • Δίκαιη και χωροταξικά ορθολογική κατανομή βασισμένη σε αντικειμενικές - όσο μπορούν να υπάρξουν - επιστημονικές μελέτες. Εμείς θα δεχόμασταν χώρους ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων, χώρους διαχείρισης απορριμμάτων (όχι μόνο ΧΥΤΑ) στην Αττική, χωρίς να αποκλείονται περιοχές εκτός αυτής, με την παραπάνω προϋπόθεση, την ισοκατανομή σ' αυτούς των απορριμμάτων και την ταυτόχρονη υλοποίηση όλων των έργων.
  • Οι χώροι δεν μπορούν να καθορίζονται με διοικητικά όρια. Υποστηρίζουμε τη διανομαρχιακή και αν απαιτείται διαπεριφερειακή συνεργασία. Λέμε ΟΧΙ στον κατακερματισμό του εθνικού σχεδιασμού σε μικρές και ασύμφορες μονάδες.
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΧΥΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΦΥΛΗΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗ
ΟΧΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

Από καθαρά επιστημονική πλευρά η ΒΑ Αττική δεν έχει πλέον διαθέσιμους χώρους, η θέση που έχει επιλεγεί στο Γραμματικό δεν ενδείκνυται για λόγους μορφολογίας και ιδιαίτερα περιβαλλοντικούς και η Φυλή επιλέχτηκε με «λαθροχειρία», αφού η σχετική μελέτη την έβγαζε δεύτερη.

  • Κλείσιμο απορρύπανση, ανεξέλεγκτων χωματερών και αυτών που είναι ανενεργές, με δαπάνες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Μέτρα για τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας (νοσοκομειακά, δήμοι, χωματερή κλπ.). Αμεση ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Μείωση των αντισταθμιστικών στο 1,5% από 4,4% των τακτικών εσόδων του Δήμου που είναι σήμερα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ