Παρασκευή 25 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μεγαλεία και πλημμύρες

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ» Ελλάδα τα κατάφερε να οργανώσει επάξια - όπως μας λένε - μια μεγάλη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση. Μόνο που από τη στιγμή που έσβησαν οι προβολείς του ΟΑΚΑ φάνηκε καλύτερα ...η υπόλοιπη χώρα, για την οποία φτάνουν μερικές ανοιξιάτικες βροχούλες για να ταλαιπωρηθεί υπέρμετρα.

Πλημμύρες σε Μενίδι, Θρακομακεδόνες, Ζεφύρι και πολλούς άλλους δήμους, πισίνα το κέντρο της Αθήνας με τα κλειστά (ως συνήθως) φρεάτια και στην ουρά μπαίνουν κι άλλοι αγρότες με κατεστραμμένες σοδειές να περιμένουν μάταια κουτσουρεμένες και καθυστερημένες επιδοτήσεις.

Η λεγόμενη «πολιτική προστασία» συνεχίζει να βολοδέρνει υποχρηματοδοτούμενη και οι αρμόδιοι επιχαίρουν, επειδή ήμασταν τυχεροί αυτή τη φορά και δεν είχαμε καταστροφές που να «βγάζουν μάτι» ή τίποτε χειρότερο.

Κατά τα άλλα, οι κυβερνώντας κάνουν απολογισμό της «οικονομικής ανάπτυξης» που επέφερε ο τελικός του «Τσάμπιονς Λιγκ», μετρώντας πόσα εκατομμύρια πίτσες και πόσα σουβλάκια καταναλώθηκαν μπροστά στις τηλεοράσεις.

Προφανώς, θεωρούν ότι τα 6 εκατομμύρια πίτσες που - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις - φάγαμε ως έθνος αποτελούν «ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» και «καταπολέμηση της ανεργίας», μια και κάποιες πιτσαρίες προσέλαβαν εκτάκτως για μια μέρα νεαρούς διανομείς με «παπάκια».

Από ό,τι φαίνεται, όσο ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε ...άλλο ημισφαίριο, προσπαθούν να πείσουν κι εμάς ότι ζούμε σε μιαν ...άλλη χώρα, όπου όλα πάνε καλά και είμαστε όλοι ευτυχείς.

ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΖΩΗΣ μετράει ο ΣΕΒ και το γιορτάζει δεόντως (παρουσία και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου). Οπως λένε στις ανακοινώσεις τους, αλλάζουν όνομα, διευρύνονται και δημιουργούν την «αντικειμενική ενότητα των δυνάμεων, που παράγουν πλούτο και θέσεις εργασίας».


Γρηγοριάδης Κώστας

Μόνο που οι ίδιοι δεν παράγουν ίχνος πλούτου. Οσο για τις «θέσεις εργασίας», δεν τις παράγουν, τις εκμεταλλεύονται και τα τελευταία χρόνια αναζητούν τις πιο φθηνές και ανασφάλιστες που μπορούν να βρουν, εξασκώντας απατεωνίστικες πρακτικές στα ταλαιπωρημένα Βαλκάνια.

Ας μη χαίρονται και τόσο για το παρελθόν τους επίσης. Η ιστορία του ελληνικού κεφαλαίου είναι βρώμικη, ύποπτη, δολοφονική και λίαν ευτελιστική στις δύσκολες περιόδους που πέρασε η Ελλάδα τα τελευταία 100 χρόνια...

Δε χρειάζεται να τους πούμε συγκεκριμένα παραδείγματα. Ξέρουν τι έχουν κάνει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ