Παρασκευή 25 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμφωνούν στην εκμετάλλευση

Στη φόρα βγήκαν οι κόντρες στο εσωτερικό του κεφαλαίου, των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων. Μπροστά στην πρόθεση του ΣΕΒ - που χτες είχε την ετήσια γενική συνέλευσή του και συμπληρώνει τα 100 χρόνια του - να εκπροσωπήσει το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλάζοντας μάλιστα και την ονομασία του, ώστε να καλύπτει και επιχειρήσεις πέραν της μεταποίησης, ο ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος των μεγαλεμπόρων) αντέδρασε με απαξιωτικά σχόλια.

Σε ανακοίνωσή του μιλά για τον «ιστορικό» Σύνδεσμο του ΣΕΒ που αναζητά νέο ρόλο στην εποχή της «διαρκώς φθίνουσας συμμετοχής της βιομηχανικής παραγωγής στην αύξηση της απασχόλησης όσο και στη δημιουργία του ΑΕΠ».

Επιπρόσθετα, ο ΣΕΛΠΕ τάσσεται υπέρ ενός τριτοβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης όλων των επιχειρήσεων στη βάση της ισοτιμίας, θεωρώντας ότι ο ΣΕΒ προχωρεί σε μια «ανεδαφική και ανεφάρμοστη» προσπάθεια «μονοπώλησης» της εκπροσώπησης του συνόλου των επιχειρήσεων», ενώ στερείται «εμπειρίας χειρισμού» και «γνώσης θεμάτων» για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.

Σε ένα πράγμα όμως είναι «ενωμένοι» οι κεφαλαιοκράτες, ανεξάρτητα από το ποιος τομέας κάνει «κουμάντο»: Στην εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, στην αρπαγή του πλούτου και του κόπου των λαών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ