Παρασκευή 1 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανασφάλεια με το Ασφαλιστικό

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ, μας προέκυψε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, που μας συνέστησε να μη φοβούμαστε τις προτάσεις του, διότι απλώς συστάσεις κάνει και δεν επιβάλλει μέτρα.

Μόνο που τυγχάνει οι προτάσεις του ΟΟΣΑ να συμπίπτουν με τις προτάσεις της ΕΕ, που με τη σειρά τους συμπίπτουν με τις προτάσεις του ΣΕΒ. Ολοι αυτοί μαζί συμπίπτουν επίσης με τις θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οπότε έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε.

Ειδικά, μάλιστα, για το Ασφαλιστικό, τα ψέματα που ακούμε έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο: Ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ - λένε - έχουν διανοηθεί την αύξηση των εισφορών και των ορίων ηλικίας ή τη μείωση των συντάξεων.

Μόνο που αμφότεροι τα έχουν νομοθετήσει με τους νόμους Σιούφα και Ρέππα, ενώ όλοι θυμούνται και το περίφημο νομοσχέδιο Γιαννίτση.

Οσο για τους «διαλόγους» και τις «επιτροπές ειδικών» για το Ασφαλιστικό, που «τρέχουν» αυτήν την περίοδο, τα χειρότερα συμπεράσματα ετοιμάζουν για να υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση. Οποια κι αν είναι, από όποιους κι αν αποτελείται...

ΑΛΛΟ ...ΤΡΟΠΑΡΙΟ βρήκαν τώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αλληλοκατηγορούνται για το ποιος «θίγει το κύρος της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης». Ενα ακόμα λαμπρό πεδίο της αντιπαράθεσής τους, που θα μας ταλαιπωρήσει για μέρες...

Μόνο που το (όποιο) κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης δε θίγεται από αναφορές σε πρόσωπα. Θίγεται κυρίως, όταν δικαστές και εισαγγελικοί λειτουργοί καλούνται να εφαρμόσουν αντιλαϊκούς νόμους.

Και στην παραγωγή αντιλαϊκών νόμων συναγωνίζονται επάξια τις τελευταίες δεκαετίες και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά, υπάρχουν πάντα και οι περιπτώσεις που η Δικαιοσύνη «επιστρατεύεται» - είτε το θέλει είτε όχι - προκειμένου να αντιμετωπίσει λαϊκούς αγώνες. Τα «αγροτοδικεία» και τα «μαθητοδικεία» του ΠΑΣΟΚ δεν τα έχουμε ξεχάσει. Ούτε τις δικαστικές αποφάσεις για τους συμβασιούχους επί ΝΔ ξεχνάμε.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ας σταματήσουν, λοιπόν, αυτήν την ιστορία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ