Παρασκευή 1 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Ανούσιος και ψευδεπίγραφος δικομματικός καυγάς

Σε δικομματικό καυγά προεκλογικού χαρακτήρα μετατράπηκε χτες στη Βουλή η συζήτηση Επερώτησης του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον δημόσιο τομέα και τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, ιδίως λόγω της συμμετοχής του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου. Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο βουλευτής Νίκος Γκατζής κατήγγειλε την αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο κόμματα ως «ανούσια» και ψευδεπίγραφη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε μια ομιλία υψηλών τόνων και εφ' όλης της ύλης. Οπως είπε «η Νέα Δημοκρατία απογοήτευσε όσους την ψήφισαν. Η Νέα Δημοκρατία πρόδωσε όσους την εμπιστεύτηκαν. Η Νέα Δημοκρατία πληγώνει όσους πιστεύουν σε μία πατρίδα δημοκρατική και αξιοκρατική. Η υπόσχεση για την επανίδρυση του κράτους έγινε ένα χυδαίο παζάρι εξουσίας μεταξύ των κομματικών αξιωματούχων της Νέας Δημοκρατίας». Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι για τον δημόσιο τομέα ζητάει «πειθήνια στελέχη, στελέχη απολύτως εξαρτημένα και έτοιμα να υπηρετήσουν κάθε εντολή της άνωθεν εξουσίας».

Ανταπαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι «δέσμιος και αιχμάλωτος του κόμματός του στις χειρότερες στιγμές παλαιοκομματισμού που γνώρισε το ΠΑΣΟΚ, ιδίως από το 1981 μέχρι σήμερα» και πρόσθεσε: «σπέρνετε στον ελληνικό λαό την ίδια διχόνοια που σπείρατε και τα είκοσι χρόνια που κυβερνήσατε. Ενώ ξέρετε ότι σήμερα δε γίνονται ούτε ρουσφέτια ούτε διορισμοί από το παράθυρο».

Για «δικομματικό καυγά προεκλογικού χαρακτήρα» μίλησε στη συνέχεια ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, τονίζοντας πως «τα δύο κόμματα χρησιμοποιούν και το Βήμα της Βουλής σαν προεκλογικό μπαλκόνι σ' έναν ανούσιο κατά την άποψή μας καυγά για να αποδείξουν ποιος είναι λιγότερο αφερέγγυος, ποιος είναι λιγότερο διαπλεκόμενος, ποιος τελικά έχει ηθικό ανάστημα, ποιος τελικά τηρεί ή δεν τηρεί υποσχέσεις, ποιος ακολουθεί φιλολαϊκή πολιτική, ποιος χρησιμοποιεί το Δημόσιο προς κοινωνικό όφελος. Είναι ένας καυγάς ο οποίος δε στέκεται επί της ουσίας». Ο βουλευτής του ΚΚΕ συνέχισε σημειώνοντας ότι «χρησιμοποιήθηκε ο δημόσιος τομέας, κυρίως για την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων. Εγινε εργαλείο μικροκομματικών και ρουσφετολογικών προσλήψεων και από τα δύο κόμματα κατά τη θητεία τους στην κυβέρνηση». Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση ο Ν. Γκατζής είπε: «μετά τον νόμο 2190 ο ευρύτερος και στενός δημόσιος τομέας υποβαθμίστηκε, συκοφαντήθηκε, απαξιώθηκε, ιδιαίτερα από την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και τον εκσυγχρονισμό της υποδομής και λειτουργίας του. Τον παραλύσατε κύριοι και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κατά τα χρόνια που κυβερνήσατε».

Χτες πάντως, ως διαφοροποιημένη από το ύφος του Γ. Παπανδρέου, εκτιμήθηκε η παρέμβαση στη συζήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «η κοινή γνώμη δε θέλει να βλέπει να επαναλαμβάνουμε στερεότυπα με έναν "ξύλινο" κομματικό λόγο, αντιλαμβάνεται όμως ότι το πρόβλημα της ανάπτυξης του τόπου αυτού είναι ουσιαστικά πρόβλημα κράτους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικομματικός καυγάς για... το κόστος διαχείρισης της φτώχειας (2007-03-03 00:00:00.0)
Ανούσια αντιπαράθεση για τον εγκλωβισμό των συνειδήσεων (2007-02-04 00:00:00.0)
Μπαρούφες η «Μαύρη Βίβλος» (2005-09-08 00:00:00.0)
Καταγγέλλει «παιχνίδια στο χώρο της Δικαιοσύνης» (2004-11-03 00:00:00.0)
Την Τρίτη οι αποφάσεις για το «ντιμπέιτ» (2004-05-29 00:00:00.0)
«Ανακάλυψαν» το επίκεντρο του δικομματικού καυγά (2003-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ