Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΣΟΚ
Δικομματικός καυγάς για... το κόστος διαχείρισης της φτώχειας

Με «φόντο» τις παροχές διαχείρισης της φτώχειας, που μοίρασε ο Γ. Παπανδρέου, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, στήθηκε χτες ένας νέος δικομματικός «καυγάς» για το κόστος των εξαγγελιών και την εξεύρεση των πόρων για την υλοποίησή τους.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τη χτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, φρόντισαν να δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι από τις παροχές δεν πρόκειται να διαταραχτεί το πρόγραμμα της σκληρής λιτότητας. Δήλωσαν ότι τα χρήματα θα βρεθούν από την «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας», δηλαδή το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και τη «μείωση της σπατάλης στο δημόσιο τομέα», προαναγγέλλοντας νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Βέβαια, δεν παρέλειψαν να ισχυριστούν ότι θα «καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή», θα «φορολογήσουν τον πλούτο» και θα μειώσουν τις στρατιωτικές δαπάνες, μια... υποσχεσιολογία που χρησιμοποιούν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση.

Την ίδια στιγμή που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διασταύρωναν τα ξίφη τους για τα «ψίχουλα», που με καθαρά προεκλογικό σκεπτικό μοίρασε σε ελάχιστα τμήματα του πληθυσμού ο Γ. Παπανδρέου, δεν προχώρησαν ούτε στο ελάχιστο σχόλιο για τις ξεκάθαρες δεσμεύσεις που πήρε απέναντι στους επιχειρηματίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μοιράζοντας φοροαπαλλαγές, κίνητρα και νέες «αγορές», που αποσκοπούν στην ενίσχυση της κερδοφορίας, μέσα από παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις και απελευθερώσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ είναι με ορίζοντα τετραετίας (2007 - 2011).

Δε θα μπορούσαν βέβαια να είναι τίποτα περισσότερο από «ασπιρίνη», αφού όπως ανακοίνωσε και η υπεύθυνη του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, Α. Διαμαντοπούλου, τα «μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ έχουν κοστολογηθεί συγκεκριμένα, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η χρηματοδότησή τους εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου δημοσιονομικής σταθερότητας».

Σήμερα θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που θα συζητήσει το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασίες μέχρι το Προγραμματικό Συνέδριο. Την εισήγηση για τις διαδικασίες θα παρουσιάσει η υπεύθυνη για την οργάνωσή του, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ενώ επιπλέον θα εκλεγεί η επιτροπή εκλογικών διαδικασιών για τις εθνικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ