Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
Περιμένουμε απάντηση από το ΝΑΤΟ...

Τις εντυπώσεις προσπάθησε να διασκεδάσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Μεϊμαράκης, για τη χλιαρή αντίδραση της κυβέρνησης, απέναντι στην τουρκική απαίτηση που υιοθετήθηκε από το ΝΑΤΟ, για εξαίρεση από ελληνοΝΑΤΟική άσκηση του εναέριου χώρου του Αϊ Στράτη, με επίκληση δήθεν αποστρατιωτικοποίησής της.

Ο υπουργός Αμυνας, απαντώντας χτες σε σχετική ερώτηση, από το Βισμπάντεν της Γερμανίας, υποστήριξε ότι έγιναν «όλες οι απαραίτητες κινήσεις που έπρεπε να γίνουν». Ωστόσο, έδωσε ελαφρυντικά στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «δεν έχει τα δικαιοδοτικά εκείνα όργανα τα οποία μπορούν να κρίνουν Συνθήκες και να ερμηνεύσουν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και γι' αυτό ακριβώς και στο παρελθόν έχουν συμβεί τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αλλά και αρκετές άλλες». Επίσης ανέφερε ότι οι ελληνικές θέσεις έγιναν γνωστές στο ΝΑΤΟ με την επιστολή του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ και με την πρόσκληση στο υπουργείο Αμυνας όλων των ακολούθων Αμυνας των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, στους οποίους «εκφράσαμε τις απόψεις μας και τις διαφωνίες μας», καθώς και με την επίσκεψη στον γγ του ΝΑΤΟ του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας.

Ωστόσο, όπως είπε ο Ε. Μεϊμαράκης, «περιμένουμε την απάντηση, η οποία πιστεύουμε θα αντανακλά τις ελληνικές θέσεις, διότι αυτές οι θέσεις είναι οι αντικειμενικά σωστές βάσει των Συνθηκών που υπάρχουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ