Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Προκλητικός ο υπουργός Ανάπτυξης

Από τη χτεσινή παράσταση στο υπουργείο Ανάπτυξης
Από τη χτεσινή παράσταση στο υπουργείο Ανάπτυξης
Πρόκληση για τους χιλιάδες εργαζόμενους στο εμπόριο που δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες και με μισθούς πείνας, αποτελεί η χτεσινή απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του κλάδου, ότι «δε θα επιβάλλουν τα συνδικάτα πολιτική στην κυβέρνηση», παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι με τους εργοδοτικούς φορείς ΣΕΛΠΕ, ΣΕΣΜΕ, ΣΕΒ, η κυβέρνηση έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας.

Οπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, εκπρόσωποι κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων του εμπορίου και των υπηρεσιών προσπάθησαν χτες το πρωί - όπως είχε καθοριστεί μετά από επιστολή που είχαν στείλει - να συναντηθούν με τον υπουργό, προκειμένου να εκφράσουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στη μεθόδευση της κυβέρνησης για κατάργηση της Κυριακής αργίας. Ο υπουργός όχι μόνο αρνήθηκε να συναντηθεί με τα σωματεία, αλλά δήλωσε προκλητικά στους συνδικαλιστές όλα τα παραπάνω. Οι συνδικαλιστές στη συνέχεια με πανό που έγραφε «Οχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας» και συνθήματα παρέμειναν έξω από το υπουργείο.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν αποφασιστικά στη Γενική Συνέλευση του σωματείου, την 1η Απρίλη, στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» (Πειραιώς 1 - Πλ. Ομονοίας), για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την προσπάθεια της κυβέρνησης για κατάργηση της Κυριακής αργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ