Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αστυνόμευση...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΗ ΜΑΘΑΤΕ ΤΗΝ απόφαση των Ευρωπαίων υπουργών Αμυνας; Θα στείλει (και) η Ελλάδα δικαστικούς, νομικούς και αστυνομικούς, προκειμένου να βοηθήσουν στη «σταθεροποίηση» στο Αφγανιστάν και το Κοσσυφοπέδιο!

Εν ολίγοις θα εξάγουμε (μαζί με όλες τις χώρες της ΕΕ) αυτούσιο το σύστημα των κατασταλτικών μηχανισμών που διαθέτουμε, προκειμένου, λέει, και αυτές οι χώρες να δημιουργήσουν τέτοιους θαυμάσιους θεσμούς.

Ποιο είναι το απλό συμπέρασμα που προκύπτει - μεταξύ άλλων - από αυτήν την ιστορία; Οτι έχουμε ένα τέτοιο σύστημα αστυνόμευσης και δικαιοσύνης, που είναι κατάλληλο να αποσταλεί και να λειτουργήσει ακόμη σε χώρες υπό κατοχή!

Κατά τα άλλα, ο Ευάγγελος Αντώναρος επέμενε χτες πως ούτε αστυνομική βία ασκείται κατά του αγώνα των φοιτητών, ούτε προσπάθεια να συκοφαντηθούν - τρομοκρατηθούν γίνεται. Λες και δε βλέπουμε τι ακριβώς γίνεται, ή δεν είναι γνωστοί οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται.

Οσο για τα τηλεοπτικά κανάλια, έχουν προφανώς φθάσει σε κατώτατα επίπεδα ευτελισμού, προσπαθώντας να μετατρέψουν - στα μάτια των τηλεθεατών - τις κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, σε υπόθεση «ομάδων» που τσακώνονται, ή σε ειδησεογραφία κινδυνολογίας.

Κι ας μην υποκρίνονται ότι δεν καταλαβαίνουν τι παιγνίδι παίζουν οι παρουσιαστές και οι σχολιο-παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων. Το κάνουν συνειδητά και όσο οξύνονται οι καταστάσεις, τόσο περισσότερο θα αποκαλύπτονται.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ χωράφια και οικόπεδα λόγω του Κτηματολογίου, λέει ο Γιώργος Σουφλιάς και δεν πρέπει - υποστηρίζει - να φοβάται κανένας κάτι τέτοιο.

Αυτό θα το δούμε. Εκείνο, όμως, για το οποίο είμαστε βέβαιοι είναι πως με την ολοκλήρωση αυτής της υπόθεσης ο κοσμάκης θα έχει πληρώσει μια περιουσία και οι μεγαλογαιοκτήμονες τίποτε.


Γρηγοριάδης Κώστας

Χώρια, που θα βγουν και ...ενισχυμένοι με δασικές εκτάσεις και παραθαλάσσια μέρη, όπου θα μπορούν να «επενδύσουν» ανενόχλητοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ