Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Βαθύς ο ύπνος του «νοικοκύρη»

Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Δεν είδε αστυνομική βία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το παράδοξο θα ήταν να έχει δει...

Προφανώς, δε βλέπει βίντεο. Ετσι δεν είδε έναν αστυνομικό πίσω από μια τριπλοκλειδωμένη καγκελόπορτα να πυροβολεί χωρίς να απειλείται από κανέναν!

Κατά τ' άλλα: «Ηθικός καπιταλισμός», «νέα αριστερά», «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» απ' όλα έχει ο μπαξές.

Μόνο τα ψιλά γράμματα δε φαίνονται στο συμβόλαιο.

Μικρή ζημιά, το κύριο είναι να φτάσεις στις κάλπες ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ έχοντας καθαρό πως είναι το ίδιο σα να ψηφίζεις ΝΔ! Ετσι, για να έχει και λίγο αλατοπίπερο η ζωή σου.

Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία στη σύγχρονη πολιτική ζωή: Η σιγουριά που έχουν και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ πως ό,τι και να ταΐσουν τους δεδομένους ψηφοφόρους τους είναι ήδη εκπαιδευμένοι να παραμείνουν ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μπορείς να το διαψεύσεις. Κοστίζει λίγο, αλλά εσύ αποφασίζεις. Ετσι κι αλλιώς εσύ πληρώνεις μονίμως τα ψιλά κάθε συμβολαίου...

Βέβαια, τα σπασμένα τα πληρώνουν κι όλοι οι άλλοι που δε συμφωνούν μαζί σου, αλλά τουλάχιστον σ' αυτούς μένει η ικανοποίηση πως δεν πάνε άκλαφτοι. Ασε που περπατάνε και με το κεφάλι ψηλά στο δρόμο.

Ασχετο: Αυτός ο τύπος που εκπροσωπεί τους ειδικούς φρουρούς πώς ξέρει ότι το όπλο που εμφανίστηκε στα Εξάρχεια είναι του αλλουνού φρουρού; Αφησαν τον αριθμό του στο κομπιουτεράδικο; Και πώς ξέρει ότι είναι από τους διαδηλωτές, τους είδε χωρίς κουκούλες; Στην ίδια υπηρεσία υπηρετούν; Γι' αυτό όταν δρα η μία ομάδα, δεν αντιδρά η άλλη; Κι εκείνος ο δικαστής που καλείται να δικάσει, πώς θα το κάνει με τόσες μαρτυρίες για συλλήψεις στο σωρό και μόνο το φρουρό να ισχυρίζεται ότι απειλήθηκε, όταν επίσης βεβαιωμένα στην περιοχή δεν έπεσε ούτε μία μολότοφ;

Κινδυνεύουν λέει μ' ένα νέο «Βιετνάμ» οι Αμερικανοί στο Ιράκ. Καμία σύγκριση, αλλά ας έρθει, καλό θα είναι.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ