Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσοχή! Ψηφοθήρες

Οι μηχανισμοί εξαπάτησης και υφαρπαγής της ψήφου του ελληνικού λαού, από τις δυνάμεις του δικομματισμού, στο πλαίσιο της άτυπης προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, άρχισαν να δουλεύουν με ένταση. Ενδεικτικός, από αυτή την άποψη, είναι τόσο ο τρόπος που παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ (από την ηγεσία του όσο και τα προσκείμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση ΜΜΕ), όσο και ο τρόπος που σχολιάστηκε από το κυβερνών κόμμα και τους ελεγχόμενους από αυτό προπαγανδιστικούς μηχανισμούς.

Σχολιάζοντας χτες το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης (αφού, για ευνόητους λόγους παρέκαμψε την ουσία των πολιτικών προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κινείται αυστηρά στις κατευθυντήριες γραμμές της στρατηγικής της Λισαβόνας), το μόνο το οποίο έκρινε ότι αποτελεί αντικείμενο κριτικής, ήταν το «κόστος» του πακέτου. Οπως είπε, «το κόστος των εξαγγελιών τους από τους πρώτους υπολογισμούς ξεπερνά τα έσοδα από την άμεση φορολογία. Ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ». Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι ή το ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει ξανά τα ελλείμματα στο 8% του ΑΕΠ, ή θα αυξήσει δραματικά τους φόρους, καθώς και ότι «το σκανδιναβικό μοντέλο που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ έχει συντελεστές φορολογίας της τάξης του 50% για τα φυσικά πρόσωπα και 25% για το ΦΠΑ», ενώ επισήμανε, τέλος, ότι εκεί συνίσταται η αθέατη πλευρά των εξαγγελιών του κ. Παπανδρέου, η φορολογική αφαίμαξη των Ελλήνων...

Αντί αυτού, ο Γ.Αλογοσκούφης διαφήμισε το «πακέτο» της ΝΔ που έχει στόχο «την ενίσχυση των κοινωνικών δαπανών αυτών που έχουν ανάγκη. Τους ανέργους, τους συνταξιούχους, αυτούς που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας...».

Είναι εμφανές ότι τα επιτελεία του δικομματισμού, έχουν αρχίσει ήδη την άγρια επίθεση παραπλάνησης, πειθαναγκασμού και εξανδραποδισμού των ψηφοφόρων των λαϊκών στρωμάτων, στην προσπάθεια υφαρπαγής, για μια ακόμη φορά, της ψήφου τους. Και η προβολή των διαφόρων πακέτων ανταλλαγής και εξαγοράς της λαϊκής συνείδησης, που εξαγγέλλουν και τα δύο αυτά κόμματα, η κινδυνολογία, τα εκβιαστικά διλήμματα, και η προσφυγή στη μαύρη προπαγάνδα, είναι ενδεικτικά του κλίματος εξαχρείωσης που επιχειρούν να δημιουργήσουν, εν όψει των ερχόμενων εκλογών.


Θ.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ