Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νόμιμο δικαίωμά μας οι διακρατικές συμφωνίες

Εντονη υπήρξε η αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης για την παρέμβαση της Αγκυρας στη γαλλοκυπριακή αμυντική συμφωνία.

«Αποτελεί νόμιμο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνάπτει συμφωνίες με ξένες χώρες, χωρίς να απαιτείται η εκ των προτέρων έγκριση της Τουρκίας», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χριστόδουλος Πασιαρδής.

Ο εκπρόσωπος υπέδειξε ότι μοναδική πηγή ανησυχίας και αστάθειας στην περιοχή είναι η ίδια η Τουρκία, με την απαράδεκτη πολιτική συμπεριφορά και νοοτροπία της.

Τόνισε επίσης ότι η υπογραφή της διμερούς συμφωνίας με τη Γαλλία δεν αποτελεί ανησυχητική εξέλιξη, όπως ισχυρίζεται η Αγκυρα.

«Ο τελευταίος, που νομιμοποιείται να μιλά και να επικαλείται τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι η Τουρκία», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Λιλλήκας. «Η Τουρκία απέδειξε ότι έχει μετατραπεί σε αποσταθεροποιητικό παράγοντα με τις πρόσφατες απειλές της, όχι μόνο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και κατά του Λιβάνου και της Αιγύπτου».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε χτες συνάντηση με τον Επίτροπο Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αντρις Πιέμπαλγκς, τον οποίο ενημέρωσε για το Κυπριακό και την πολιτική της Κύπρου στο θέμα των πετρελαίων. Ο Γ. Λιλλήκας δήλωσε ότι υπήρξε συναντίληψη στην προοπτική για τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ενέργειας. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα, η ενεργειακή πολιτική να ενταχθεί στο πλαίσιο καλής γειτονίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Ενέργεια έγινε δεκτός και από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ