Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν χτες στην Κίνα, 12 πρόσωπα, που φέρονται να έχουν ανάμειξη στο παράνομο εμπόριο σκλάβων. Οι σύγχρονοι σκλάβοι διοχετεύονταν σε παράνομα ορυχεία και εργοστάσια παραγωγής τούβλων και οι κατηγορούμενοι δικάζονται μεταξύ άλλων και για παράνομη κράτηση, εξαναγκαστική εργασία, αλλά και φόνο.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Πράξεις και όχι λόγια ζήτησε χτες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση του Ιράκ, για να αντιμετωπίσει τους Κούρδους αντάρτες, που εκπαιδεύονται στο Β. Ιράκ, αξιώνοντας να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων οι σύμμαχοι, τους οποίους η Αγκυρα βοήθησε πρόθυμα στον αντιτρομοκρατικό αγώνα».

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Βίντεο όπου επτά εκ των αιχμαλώτων των FARC απευθύνονται στον πρόεδρο Αλβαρο Ουρίμπε με έκκληση να μη συνεχίσει στην αδιάλλακτη στάση του και να αρχίσει το διάλογο για μία «ανθρωπιστική ανταλλαγή», δημοσιοποιήθηκε μετά την παράδοσή του στο τοπικό γραφείο του «al-Jazeera».

ΛΑ ΠΑΣ.-- «Αποσχιστικές και επικίνδυνες» χαρακτήρισε η κυβέρνηση της Βολιβίας τις προτάσεις που κατέθεσαν στη Συντακτική Συνέλευση οι επαρχίες της Σάντα Κρους, του Μπένι, της Ταρίχα και του Πάντο, με στόχο να ανακηρυχτούν «αυτόνομες πολιτείες».

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Συνεχίζουν για όγδοη ημέρα την απεργία τους οι εργαζόμενοι με σύμβαση έργου στην «CODELCO» μετά την άρνηση της εταιρείας να κάνει δεκτά τα αιτήματά τους για αύξηση των αποδοχών τους και αναγνώριση των δικαιωμάτων τους όπως απορρέουν από το «Νόμο για τους Υπερεργολάβους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ