Πέμπτη 31 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Επικίνδυνες και αντεργατικές μεθοδεύσεις

Ανακοίνωση - καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων

Την αδικαιολόγητη στάση της διοίκησης της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Λευκάδας, τόσο ως προς το μέλλον της Ενωσης όσο και ως προς τους ίδιους τους εργαζόμενους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΕΑΣ Λευκάδας, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνες και αντεργατικές μεθοδεύσεις» τέτοιου είδους επιλογές και διαχωρίζοντας ανοιχτά τη θέση του από αυτές.

Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει κατ' αρχήν την «απλόχερη» κίνηση της διοίκησης, «να παραχωρήσει στην ΑΤΕ μεγαλύτερης αξίας περιουσιακά στοιχεία από αυτά που είχαν συμφωνηθεί, με μοναδικό σκοπό να ξεφορτωθεί το Πυρηνελαιουργείο», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει. «Με την πρόταση αυτή - τονίζουν οι εργαζόμενοι - κλείνει η σημαντικότερη αλλά και η πλέον κερδοφόρα δραστηριότητα της Ενωσης, με το επιχείρημα ότι "δεν μπορούμε και δε θέλουμε να την κρατήσουμε". Ετσι, η Ενωση οδηγείται σε συρρίκνωση και αφανισμό, μετατρέπεται σε "ενοικιοεισπράκτορα", σε αντίθεση με τον καταστατικό σκοπό της και τα πραγματικά συμφέροντα των αγροτών», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

Παράλληλα, το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΑΣ Λευκάδας, διότι «αποφάσισε και μεθοδεύει την απόλυση μόνιμου υπαλλήλου της Ενωσης, όχι επειδή δε χρειάζεται αλλά με μοναδικό επιχείρημα την αντικατάστασή του από άλλον εργάτη, χωρίς προϋπηρεσία, χωρίς οικογένεια, χωρίς παιδιά, για λόγους δήθεν οικονομίας», όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Οι ενέργειες αυτές «θίγουν κεκτημένα εργατικά δικαιώματα - καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι - και αν επεκταθεί αυτή η λογική, καταλήγουμε σε τραγελαφικά αποτελέσματα. Δηλαδή, να διώξουμε όσους εργαζόμενους είναι παντρεμένοι με παιδιά και έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας, για να πάρουμε άλλους που θα κοστίζουν λιγότερο». Για το λόγο αυτό, καλούν όλους τους αγρότες και ιδιαίτερα τους αντιπροσώπους, να αξιολογήσουν σωστά τα συμφέροντά τους, που προκύπτουν μέσα από την επιβίωση και την ανάπτυξη της Ενωσης και όχι από τη συρρίκνωση και τον αφανισμό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ