Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ
Θα γίνει καθυστερημένα και με δυσβάσταχτα χαράτσια

Κέρδη για τις κατασκευάστριες εταιρείες και νέα βάρη στους εργαζόμενους από τα δυσβάσταχτα διόδια, θα επιφέρει η κατασκευή του οδικού έργου στον Μαλιακό Κόλπο μετά τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου που ψήφισαν χτες από κοινού στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τη σύμβαση καταψήφισε το ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο εισηγητής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης τόνισε πως «το έργο όχι μόνο χρειάζεται να γίνει, αλλά έπρεπε να είχε γίνει εδώ και αρκετά χρόνια», αφού «τότε δε θα θρηνούσαμε τόσες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και μάλιστα οι περισσότερες ήταν ζωές νέων ανθρώπων». Διευκρίνισε όμως ότι σήμερα «είμαστε αντίθετοι, για το λόγο ότι κερδισμένοι θα βγουν οι κατασκευαστικοί όμιλοι και μάλιστα θα είναι κερδισμένοι διπλά και τριπλά. Το ίδιο διπλά και τριπλά, αλλά χαμένοι, θα είναι οι εργαζόμενοι και γενικά οι λαϊκές μάζες, αφού χαμένοι θα είναι και σαν φορολογούμενοι και σαν χρήστες. Το Δημόσιο θα καταβάλει πολύ περισσότερα από το 22% του έργου και μάλιστα θα το καταβάλει προκαταβολικά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για ανάλογη και προς όφελός του βέβαια αξιοποίηση αυτής της προκαταβολής από τον ανάδοχο». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πέρα από τα διόδια που προβλέπεται να πληρώνουν από την έναρξη της σύμβασης παραχώρησης οι εργαζόμενοι, το συγκεκριμένο έργο θα επιδράσει στα έργα αναβάθμισης και στο ύψος των διοδίων του γειτονικού οδικού δικτύου, τα λεγόμενα ανταγωνιστικά έργα.

Απαντώντας στον εισηγητή του ΚΚΕ, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς σημείωσε ότι «διαφωνούμε στην αντίληψη για το πώς μπορούν να κατασκευαστούν αυτά τα τεράστια έργα, έργα των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, έργα του 1,5 δισ. ευρώ», επικαλούμενος το οικονομικό κόστος. Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Χ. Καστανίδης δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει, δίνει τη θετική του ψήφο στη σύμβαση παραχώρησης για το έργο "Κλειδί Μαλιακού"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ