Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγροφυλακή για την... προστασία των δασών

«Εκείνο που χρειάζονται τα δάση είναι η ριζική ανατροπή της πολιτικής που τα καίει και τα παραδίδει στους οικοπεδοφάγους», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αγροφυλακής διορίστηκε χτες, με την κυβέρνηση να παρουσιάζει το συγκεκριμένο Σώμα ως ένα μέσο για την πρόληψη των πυρκαγιών. Οπως δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρας, οι πρώτοι 1.000 αγροφύλακες θα προσληφθούν μετά τις 15 Αυγούστου και θα περάσουν από ταχύρυθμη εκπαίδευση, για να «αντιμετωπίσει κατά τρόπο πάγιο, ουσιαστικό και συντονισμένο το ζήτημα της αγροτικής ασφάλειας στη χώρα μας», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η πρόληψη για τις δασικές πυρκαγιές είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις του Β. Πολύδωρα για το ρόλο της Αγροφυλακής τονίζεται: «Δε χρειάζεται ένας ακόμα κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός για να προστατευτούν δήθεν τα δάση, όπως αυτός της Αγροφυλακής. Εκείνο που χρειάζονται τα δάση είναι η ριζική ανατροπή της πολιτικής που τα καίει και τα παραδίδει στους οικοπεδοφάγους. Αν η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει τη δασοπυρόσβεση, τουλάχιστον ας καλύψει τα τεράστια σε ανθρώπους και μέσα κενά της Πυροσβεστικής, προσλαμβάνοντας μόνιμο προσωπικό, ξεκινώντας από την ένταξη σε αυτό του εποχιακού που υπάρχει σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ