Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Δεν παραχωρεί πλατεία για εκδηλώσεις μεταναστών

Ανακοίνωση - καταγγελία της Συμπαράταξης για την Αθήνα

Την άρνηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αθήνας - με διάφορα σαθρά προσχήματα - να παραχωρήσει στην Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) για την πραγματοποίηση των καθιερωμένων πολιτιστικών εκδηλώσεών της το διάστημα 12-14 Αυγούστου, καταγγέλλει η «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων ανακάλεσε την άδεια χρήσης της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, όπου τα δυο τελευταία χρόνια διοργανώνεται η ίδια γιορτή για την Ημέρα Ελευθερίας του Πακιστάν. Η Συμπαράταξη θεωρεί, ότι «αυτή η ενέργεια της Δημοτικής Αρχής έρχεται μετά από πολιτικές πιέσεις της πακιστανικής πρεσβείας, πιέσεις που επιδιώκουν να λειτουργήσουν ως "τιμωρία" στις καταγγελίες της Πακιστανικής Κοινότητας για απαγωγές Πακιστανών στη χώρα μας, με πρόσχημα την "αντιτρομοκρατική εκστρατεία" των ιμπεριαλιστών».

Σημειώνεται ακόμα η αλληλεγγύη της «Συμπαράταξης» προς στην Πακιστανική Κοινότητα και καλεί τη Δημοτική Αρχή - έστω και τελευταία στιγμή - να παραχωρήσει την πλατεία Εθνικής Αντίστασης για τον καθιερωμένο εορτασμό, όπως είχε αρχικά δεσμευτεί. «Σε αντίθετη περίπτωση - τονίζεται - η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος Αθηναίων προσωπικά θα φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη για την υποχώρησή τους σε "έξωθεν" παρεμβάσεις και πιέσεις, ενέργεια που μας γυρνά σε μαύρες εποχές». Τέλος, η «Συμπαράταξη» καλεί Ελληνες και μετανάστες εργάτες να διεκδικήσουν ενωμένοι τα δικαιώματά τους κόντρα στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ